Diari Més

Tradicions

El Santuari de Loreto s'acomiada d'una nova edició del Rocío

Centenars de persones han passat pel recinte i han participat en la processó de la Blanca Paloma

La imatge de la Mare de Déu del Rocío al Santuari de Loreto.

El Santuari de Loreto s'acomiada d'una nova edició del RocíoGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Santuari de Loreto ha viscut aquest passat cap de setmana, i un any més, la tradicional festa dedicada a la Mare de Déu del Rocío, organitzada per l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza de Tarragona. Aquest any, la Romería del Rocío que convoca aquesta entitat ha celebrat la XXXV edició. Tot i que els primers participants van arribar el passat dijous per muntar el recinte i, el divendres va tenir lloc l’anada al Santuari de Loreto des del Serrallo de persones, carruatges i cavalls, aquest diumenge ha estat el dia gran. El moment més important de la festa ha començat a les 12 del migdia, amb el cant de l’àngelus i la sortida en processó de la imatge de la Mare de Déu del Rocío un cop finalitzada la missa.

Centenars de persones, moltes vingudes d’altres poblacions de les comarques tarragonines, s'han concentrat a l’esplanada que hi ha al davant del Santuari per veure, tocar i portar a espatlles la imatge de la verge. Aquest entorn privilegiat del terme municipal de Tarragona ha viscut el Rocío amb la tradicional emoció que hi posen els seus devots, que no han volgut perdre’s la missa rociera i la processó dedicada a la Blanca Paloma, tot amb l’ambientació de la música posada per grups i persones pertanyents a l’Asociación Cultural y Folklórica Andaluza de Tarragona. Molts pares han passat els seus fills pel mantell de la verge, com mana la tradició.

La festa de l’entitat que presideix des de fa uns anys Luisa Márquez ha continuat al recinte on per espai de tres dies han estat plantades les barraques de diferents entitats. En aquest espai, a les 21 hores hi ha hagut una ronda del tambolirero, i a les 10 de la nit, després de l’acte d’acció de gràcies, els participants s'han acomiadat de la Mare de Déu del Rocío, pensant ja en l’edició de l’any vinent.

tracking