Diari Més

Transport

El Parlament demana una connexió directa entre les estacions de Tarragona i del Camp

A més d'habilitar un aparcament assequible pels viatgers o bonificats en terrenys de Perafort i la Secuita

Imatge d'arxiu de la platja de vies de l'estació de Tarragona, el punt de partida d'aquesta actuació.

estació tren, tarragona, adif, renfeCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha instat el Govern a impulsar diferents mesures per millorar la mobilitat i el transport públic al Camp de Tarragona. A través d'una moció, presentada per Ciutadans, la cambra catalana ha demanat a la Generalitat a establir una connexió directa amb la freqüència necessària entre les estacions de Tarragona i del Camp de Tarragona i, si cal, amb l'estació d'autobusos de la ciutat. D'altra banda, es demana que s'habiliti al voltant de l'estació del Camp de Tarragona zones d'aparcament, promogudes pels ajuntaments, i que siguin assequibles pels viatgers o fins i tot bonificades. En l'àmbit de Cambrils, Salou i Tarragona, es demana que un cop desaparegui el servei ferroviari entre aquestes poblacions, es garanteixi en tot moment un transport públic de qualitat i capacitat suficient.

La moció també demana que el Govern sol·liciti formalment al Ministeri de Foment el traspàs dels terrenys alliberats amb la posada en marxa de la variant ferroviària de Vandellòs, necessaris pel futur tren-tram. Per aquest projecte també demanen un calendari «realista» que presenti la planificació, amb els terminis previstos de tramitació i execució fins a la data d'entrada en servei.

El Parlament també ha instat el Govern a demanar a l'Autoritat del Transport Metropolità el calendari d'implantació definitiu de la T-Mobilitat, amb concreció de les diferents fases de desplegament i execució, i que sigui presentat a la cambra catalana.

Es demana assegurar la freqüència de trens necessària entre l'estació de Tarragona i Barcelona un cop entri en servei la variant ferroviària de Vandellòs o garantir la conservació de les freqüències actuals de trens entre els estacions de Tarragona, Altafulla, Torredembarra i Sant Vicenç de Calders.

Finalment, reclamen que es negociï amb el govern espanyol que, en la planificació dels serveis d'alta velocitat que s'implantin en la futura estació de l'AVE de l'aeroport del Prat s'incloguin nous serveis Avant amb Lleida, Tarragona i Girona; i més freqüència entre Lleida i Saragossa.

tracking