Diari Més

Corredor del Mediterrani

Cruset: «Les obres a Castellbisbal són una excel·lent notícia»

Adif estudia tallar parcialment la R4 fins a Martorell per les obres del Corredor Mediterrani

D'esquerra a dreta: Mercè Conesa, Josep Maria Cruset i el president de FGC, Ricard Font i Hereu.

Cruset: «Les obres a Castellbisbal són una excel·lent notícia»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, valorava ahir d’«excel·lent notícia» les obres anunciades per Adif del tram Castellbisbal-Martorell del Corredor Mediterrani. Es tracta d’una de les obres pendents i dels trams que acumula més retards. Sense aquest tram, «molt important pel territori», la connexió mediterrània no seria una realitat. La presidenta d’Adif, Isabel Pardo de Vera, anunciava ahir les obres previstes per l’estiu que obligaran a tallar la línia de manera parcial i intermitent amb afectacions «tremendes» durant diverses setmanes.

Cruset i Pardo de Vera van coincidir a la Trobada Corredor Ferroviari del Mediterrani, on també va ser present la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa. Adif treballa per portar a terme les obres del tercer carril entre Castellbisbal i Martorell aquest mateix estiu, tot i que encara hi ha la possibilitat que s’ajornin fins al període estival de 2020 en funció de les converses que es mantenen amb tots els agents implicats. Pardo de Vera manté que la intenció és generar els «mínims impactes negatius» i deixa clar que les interrupcions del servei no es podrien allargar més enllà d’un mes per no afectar les empreses i els operadors. En els pròxims dies, es decidirà si els treballs comencen aquest estiu i a partir de quin dia.

El retard que acumula la construcció del tercer fil per mercaderies té unes conseqüències pel territori que Cruset insistia a assenyalar. «Estem perdent oportunitat de creixement que no podem aprofitar», explicava ahir. Actualment, els contenidors que arriben a Europa viatgen des del Sud-est Asiàtic, passen pel Canal de Suez, per la façana mediterrània, a través del Canal de la Mànega i arriben al port de Rotterdam. Amb el corredor acabat, els vaixells podrien aturar-se a Tarragona i els contenidors viatjarien en tren fins al centre d’Europa gràcies a l’ampli de via europeu. D’aquesta manera, els vaixells s’estalviarien temps de navegació que implica donar la volta a la península Ibèrica i seguir pujant fins a atracar a Holanda.

Fins al Port arriben cada any entre 5 i 9 milions de contenidors i 300.000 vehicles. Xifres, que es podrien augmentar considerablement amb el corredor enllestit.

Sobre els trams de la demarcació que ara mateix estan en proves, com la variant de Vila-seca - Hospitalet de l’Infant, Cruset va afirmar que deixaran d’estar en proves «en els pròxims mesos», sense concretar terminis.

tracking