Diari Més

El plenari de Tarragona incorpora tretze noves cares, la meitat dels 27 regidors

La majoria dels nous edils són independents i s’estrenen en la vida pública com Berni Álvarez (PSC), Mary López (ERC) i Elvira Vidal (JxCAT)

Composició del nou plenari municipal a Tarragona.

El plenari de Tarragona incorpora tretze noves cares, la meitat dels 27 regidorsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’independentisme ha guanyat terreny al plenari municipal de l’Ajuntament de Tarragona després d’aquest 26-M. El bloc independentista (JxCAT, ERC i la CUP) suma 12 regidors, tres més que el 2015, davant els 13 escons de PSC, C’s i PP. Els dos regidors d’En Comú Podem Tarragona podrien ser claus a l’hora de dibuixar un possible govern amb majoria independentista, o bé repetir una alcaldia socialista amb altres suports.

La composició del ple revela moltes cares noves, entre elles, les de nombrosos independents, que no militen al partit. Algunes d’aquestes persones entren per primer cop a la vida pública. És el cas del PSC, que tot i guanyar els comicis, empata en nombre de regidors (set) amb Esquerra Republicana. A les files socialistes, s’estrenarà l’entrenador del CBT, Berni Álvarez, Sandra Ramos, fins ara portaveu de l’executiva del PSC i Mario Soler Santos, que agafa el relleu de la seva mare Ana Santos, que va morir l’abril passat. Josep Fèlix Ballesteros, Pau Pérez, Begoña Floria i Francesc Roca repetiran com a regidors, mentre que Elvira Ferrando, Javier Villamayor, Josep Maria Milà i Ivanna Martinez abandonen la política.

ERC compta amb tres nous regidors. Són l’antropòloga Paula Varas, la sindicalista de La Floresta Mary López i el professor Manel Castaño del barri de Sant Salvador. El fins ara portaveu Pau Ricomà intentarà formar govern a la plaça de la Font. També estarà acompanyat per Xavi Puig i Jordi Fortuny que repeteixen en el càrrec. No ho farà Mònica Alabart que es dedicarà als seus projectes professionals. Laura Castel, la número 2, compaginarà la seva feina com a regidora amb la de senadora a Madrid.

C’s iguala els quatre regidors que tenia, però incorpora dues cares noves: Francisco Domínguez, diputat al Parlament, i l’advocat José Luis Calderón. Al portaveu del grup, Rubén Viñuales, l’acompanyarà, de nou, Sònia Orts. Pel camí es queda l’exregidor de C’s Pedro Sánchez, que va passar les últimes setmanes al grup no adscrit, juntament amb Beatriz Pérez, que també va abandonar C’s i que, ara, deixa la política.

Junts per Catalunya reedita els tres escons que va aconseguir el 2015 sota les sigles de CiU. Dídac Nadal seguirà liderant els neoconvergents a l’Ajuntament acompanyat de Cristina Guzmán i la independent Elvira Vidal, expresidenta de l’Associació de Veïns Solimar. Albert Abelló va morir a la meitat del mandat i Josep Maria Prats, que havia marxat al grup no adscrit no s’ha presentat per cap formació.

En Comú Podem Tarragona entra amb força a l’Ajuntament i dobla els resultats d’ICV el 2015, un dels partits que integra la coalició d’esquerres liderada per Carla Aguilar. Al seu costat tindrà Hermán Pérez, actual secretari de Podem a Tarragona. Arga Sentís, fins ara portaveu i única regidora d’ICV, va anunciar fa mesos la seva marxa de la política.

La CUP ha mantingut la seva representació a la plaça de la Font i revalida els seus dos regidors. Laia Estrada seguirà sent la portaveu dels anticapitalistes i s’enfronta al seu últim mandat com a regidora, tal com estipula el reglament dels cupaires que permet als seus integrants un màxim de dues legislatures com a regidors. L’exregidor Jordi Martí es va retirar de la primera línia de la política mesos enrere per deixar pas a Jaume López que, això no obstant, no repetirà com a regidor perquè no va ser elegit. En el seu lloc, Eva Miguel Gascón defensarà l’ideal antisistema dels independentistes. Llicenciada en Història per la Universitat de Saragossa, és investigadora a la UB i membre de la Comissió Grans Runes de la CUP de Tarragona.

Els populars han perdut la meitat dels quatre regidors que van aconseguir el 2015. El PP perd la força negociadora que li va servir per pactar amb el PSC el govern municipal liderat per Ballesteros i es queda amb dos escons al plenari.

El cap de llista dels conservadors, José Luis Martín, serà el portaveu del PP i repetirà com a regidor al costat d’Elisa Vedrina. Es queden fora del ple José Acero i Imma Rodríguez, que abandona la política per dedicar-se als seus projectes personals.

Composició del nou plenari municipal a Tarragona.

El plenari de Tarragona incorpora tretze noves cares, la meitat dels 27 regidorsDiari Més

tracking