Diari Més

Ballesteros veu «viable» liderar un govern d'esquerres a Tarragona i subratlla les «coincidències» amb els comuns

L’alcaldable del PSC insisteix que la seva prioritat és parlar de la ciutat i carrega contra «el front anti-Ballesteros»

El cap de llista del PSC a l'alcaldia de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, gesticulant en roda de premsa el 28 de maig.

Tarragona, PSC, pacte, eleccions, alcalde, govern, Josep Fèlix Ballesteros, 26-M, alcaldiaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat del PSC a l’alcaldia de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, veu «viable» poder encapçalar un govern d’esquerres i progressista a la ciutat després del 26-M. Malgrat la intenció d’ERC de liderar una alternativa amb el suport de Junts per Tarragona, En Comú Podem i la CUP, l’actual alcalde socialista ha avisat aquest dimarts que serà difícil justificar un front que només sigui «anti-Ballesteros». En una compareixença de premsa, el candidat ha reiterat l’oferta de diàleg amb la resta de grups i ha insistit que no acceptarà «canvis de cromos» ni fragmentar l’alcaldia. A l’espera d’iniciar la ronda de converses formals, Ballesteros ha picat l’ullet a En Comú Podem, amb qui tenen, ha dit, «una àmplia coincidència programàtica i d’objectius a traçar».

Josep Fèlix Ballesteros ha afirmat que el seu objectiu és reeditar l’alcaldia i liderar «un govern d’orientació d’esquerres i progressista», tot i que ha insistit que no tanca la porta a governar en minoria perquè saben «teixir consensos i acords». Sota la premissa que queden «tres setmanes per endavant» i que «no cal precipitar-se», l’actual alcalde ha avançat que obrirà converses formals amb la resta de grups. Tot i això, ha revelat que els contactes informals «apunten a possibilitats molt bones».

L’alcalde ha opinat que els que pretenguin sumar majories amb el «front anti-Ballesteros» com a denominador comú ho tindran difícil per justificar-ho. «Sempre és una mala decisió apuntar-se als fronts ‘anti’ o en contra», ha etzibat. A més, Ballesteros ha indicat que el seu únic propòsit és fer propostes en positiu i que posin al centre la ciutat, les polítiques socials i els projectes de futur. «No farem canvis de cromos», ha advertit, sobre possibles condicionants en clau nacional i dels partits.

Els dos regidors d’En Comú Podem Tarragona tenen la clau davant un possible pacte entre ERC, Junts per Tarragona i la CUP -que sumen dotze regidors-. Tot i que ha dit que aquest dimarts al matí encara no havia pogut parlar amb la cap de llista, Carla Aguilar-Cunill, Ballesteros ha subratllat «el nivell altíssim de coincidència» amb els comuns. «Un 70% dels seus punts de programa o ja es fan o també els portem al nostre programa electoral», ha detallat.

Ballesteros ha assegurat que també parlarà amb ERC. Tot i això, ha criticat que fa quatre anys els republicans rebutgessin un pacte -amb PSC i ICV-EUiA- que hauria sumat majoria absoluta, i que a darrera hora, i quan ja tenia un acord amb PP i UDC, es mostressin disposats a parlar-ne. Davant d’aquest escenari, Ballesteros ha manifestat que ha estat elegit «per ser alcalde» i que vol ser-ho els quatre anys perquè «una gran capital necessita d’alcaldies estables i per a tot el mandat». A més, també ha garantit que es quedaria a l’oposició si es formés un govern alternatiu.

L’actual alcalde ha assegurat que estan «molt optimistes i molt positius», i ha tret pit que Tarragona hagi estat l’única capital de demarcació on els socialistes han estat primera força i han guanyat. A més, s’ha mostrat confiat que el recompte de la Junta Electoral els permetrà eixamplar la diferència en més de 500 vots amb ERC, amb qui van empatar a set regidors.

Per la seva banda, la número 2 de la candidatura, Sandra Ramos, ha demanat tenir en compte la voluntat dels ciutadans i ha subratllat que els partits independentistes no són majoritaris a la ciutat. «Hi ha un sentit clar d’un govern d’esquerres de progrés, que ja representem nosaltres, i a més, d’un govern no independentista i que aposti pel diàleg i la convivència», ha afirmat. Al seu torn, el senador i president de l’agrupació local del PSC, Santi Castellà, ha indicat que, atenent als resultats, correspon al partit liderar la iniciativa de cercar acords de govern.

El candidat del PSC a l'alcaldia de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, somrient abans de començar una roda de premsa acompanyat de Begoña Floria, Santi Castellà i Sandra Ramos.

alcaldia, Tarragona, eleccions, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde, PSC, 26-M, govern, pacteACN

tracking