Diari Més
José Luís Martín García

Cap de llista del Partit Popular a Tarragona

«Proposem fer un contracte per asfaltar els carrers de manera planificada»

Martín afirma que «Tarragona no s’ha transformat en els últims dotze anys perquè ningú ha tingut clar el model de ciutat i som els únics que el tenim»

José Luís Martín substitueix Alejandro Fernández com a cap de llista del PP per Tarragona.

«Proposem fer un contracte per asfaltar els carrers de manera planificada»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—Quina proposta nova té per la ciutat de Tarragona?

—Una que no s’ha fet mai a la nostra ciutat, com és fer un contracte per a quatre anys per asfaltar els carrers de manera planificada en lloc de posar pedaços. És important asfaltar i pintar els carrers. Nosaltres apostem fort en aquest sentit i proposem fer una planificació per asfaltar carrers cada any.

—Què li falta a Tarragona?

—El PP entén que Tarragona no s’ha transformat en els últims dotze anys perquè ningú ha tingut clar el model de ciutat. Pensem que som els únics que el tenim. Falten moltes coses i nosaltres les resumim en quatre eixos.

—Els pot detallar?

—Cal millorar l’espai públic perquè és la base de tot i fer una ciutat atractiva. Proposem fer el que anomenem Passeig dels Miradors a la Via Augusta fins a la Móra. Només el PP està explicant com vol connectar el centre amb els barris de Ponent i de Llevant. També proposem la Rambla del Mar, per unir la Rambla Vella amb la plaça dels Carros millorant els carrers i que aquests tinguin voreres més amples per, per exemple, revitalitzar el comerç. També volem que el Miracle sigui una platja urbana, donant-li nous usos i que el turisme sigui un altre dels eixos. Tot això es pot fer baixant l’IBI un 25 per cent en quatre anys. Tarragona és la ciutat d’Espanya amb l’IBI més car. És una proposta que tenim molt estudiada.

—Si surt escollit alcalde, quina serà la seva prioritat?

—Reorganitzar el funcionament de l’Ajuntament. Tenim excel·lents funcionaris, però la maquinària ha d’estar millor organitzada perquè tot flueixi més ràpidament.

—Amb qui està disposat a pactar per formar govern?

—El límit el tenim posat en els partits separatistes. El PP ha demostrat que, quan governa a Tarragona, es pot dir que la nostra és una ciutat constitucionalista, lliure de pancartes independentistes. Altres partits no ho tenen tan clar. El PSC ha dit que està disposat a pactar amb Esquerra i Ciutadans ha pactat amb separatistes per tenir un seient a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

—Amb quins partits no pactaria mai?

—Amb els separatistes. És evident.

—Com s’entén que el PP pacti amb el PSC a Tarragona quan a Madrid es tiren els mobles pel cap?

—L’any 2016, quan vam arribar a un acord, va quedar clar que era un pacte de ciutat per millorar Tarragona i sense ideologia i penso que ho hem aconseguit. Les àrees que gestiona el PP són les millor valorades pels ciutadans i ho seguirem fent si és necessari.

—A les darreres eleccions generals el PP va patir una important pèrdua de vots. Pot influir en unes municipals, tot i que els resultats no són extrapolables?

—El PP va treure els pitjors resultats de la seva història, és evident, però a Tarragona la gent valora el nostre treball i, a més, en unes municipals es vota les persones i els projectes, i nosaltres tenim els millors fins al punt que alguns partits ens els ha copiat. Són dues eleccions que no es poden extrapolar.

—Puntuï de zero a deu la tasca del govern municipal en el mandat que ara finalitza.

—Puntuem el PSC amb un notable. Com he dit, dins del govern les àrees millor valorades són les del PP, com quan hem abaixat el preu dels aparcaments a 5,50 euros. Les nostres àrees tenen una nota més alta.

—El bloc independentista i constitucionalista ha superat el tradicional d’esquerres i dretes?

—En l’actualitat, és clar que és constitucionalista o independentista. Hi ha partits que no queda clar que són i giren a un costat o un altre segons els seus interessos. Però, no vull parlar dels altres.

—Quin model de ciutat proposa?

—Una ciutat amable. Tinc una obsessió i aquesta és millorar les voreres, enllumenat públic, l’arbrat, els jardins, renovar l’espai públic. Per això seria important fer un contracte per asfaltar els carrers, com he dit a l’inici de l’entrevista. Un cop arranjada la ciutat, la nostra aposta passa per una nova gestió turística i del patrimoni i, com també he comentat, baixar l’IBI un 25 per cent. També volem que els museus i monuments estiguin oberts cada dia de l’any. És un cercle: a més ingressos, més inversió en el patrimoni. No podem oblidar que Tarragona és l’única ciutat catalana declarada Patrimoni de la Humanitat i hem de treure profit d’aquest fet.

tracking