Diari Més

Societat

Animalistes demanen protegir els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant Pau

En tres dies han aconseguit prop de 700 suports mitjançant la plataforma ‘Change.org’

Veïns del barri sovint alerten de la presència dels porcs vietnamites.

Animalistes demanen protegir els porcs vietnamites de Sant Pere i Sant PauCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una petició a la plataforma Change.org demana protegir els porcs vietnamites presents al barri de Sant Pere i Sant Pau. Signada per l’associació Tarragona Animal Save, ha recollit en els seus primers tres dies des que és oberta gairebé 700 signatures de suport. Segons relaten, volen presentar tots els suports rebuts juntament amb el projecte de controlar la colònia creat per una altra entitat animalista, l’ONG Nova Eucària.

Mentre l’Ajuntament de Tarragona continua estudiant quines són les actuacions per tenir cura dels prop de vint porcs que hi ha vivint a la muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau, els animalistes retreuen al consistori que després de dos anys de negociacions encara no s’hagi arribat a un acord pel que fa al control d’aquests animals. Tarragona Animal Save assenyala que «l’ONG Nova Eucària va intentar arribar a un acord amb l’Ajuntament per gestionar de la millor manera la situació, però després de dos anys i diversos intents i les dificultats interposades per part dels tècnics de l’Ajuntament la situació encara continua sense resoldre’s».

El projecte presentat per Nova Eucària consistia a posar una tanca que mantingui la colònia en una zona restringida i protegeixi la zona on habiten actualment, així com l’adequació de l’espai, controlar-los sanitàriament i vacunar-los per tal de garantir-los les mesures mínimes de salubritat als animals. Alhora, també reclamaven instal·lar-los un xip per al seu registre legal, assegurar-los una alimentació correcta, mantenir-los i esterilitzar-los per tal que la colònia continuï creixent. Finalment, reconèixer oficialment que és una colònia controlada i protegida de l’aplicació de la normativa que enrarà en vigor l’any 2022 sobre les espècies invasores, on el porc vietnamita s’hi inclou.

En el text, destaquen que la situació «es complica ja que sense l’esterilització, la vacunació i el control de la colònia es dificulta la gestió ètica i el benestar dels animals. Hem de trobar una solució que respecti la vida dels animals, abans que algú pugui prendre mesura que acabi amb ells». En aquest sentit, afirmen que «les últimes especulacions per part dels tècnics municipals conjuntament amb alguns mitjans de comunicació acusant els porcs de ser un focus de propagació de malalties i problemes veïnals, quelcom totalment fals, pot desviar les negociacions i pot acabar en un final dràstic per a la colònia de porcs».

tracking