Diari Més

Veïnal

Els veïns de la Móra amenacen de segregar-se de Tarragona adduint «disfuncions territorials»

Es queixen de la manca de resposta de PSC, PPC, ICV i Cs al seu manifest d'impuls a una Entitat Municipal Descentralitzada

La Móra-Tamarit està pendent de saber quan podrà decidir si vol o no ser una EMD.

La Móra-Tamarit envia les memòries a la URV perquè validi els contingutsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Móra reclama convertir-se en una Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) per millorar la qualitat de vida dels veïns, afirmen, però ara també plantegen la possibilitat d'una segregació completa del territori respecte de Tarragona.

L'Associació de Veïns La Móra - Tamarit va presentar el març passat un manifest als grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona en el qual s'instava a la creació d'una Entitat Municipal Descentralitzada coincident amb el terme que ocupa aquesta urbanització tarragonina.

El manifest recollia els supòsits que estableix l'Estatut de Catalunya i la Llei de Règim Local de Catalunya, que permet en un dels casos que un ajuntament iniciï el procés de constitució d'unaEMD. En aquest procés reclamat pels veïns es preveu també que es realitzi una 'Memòria de caràcter històric, jurídic i econòmic' que permeti justificar la creació de l'EMDde la Móra-Tamarit. Per a completar aquesta memòria, el manifest demanava que l'Ajuntament de Tarragona facilités la documentació i les dades «de caràcter jurídic, tècnic, geogràfic i econòmic de què disposi», per a poder-la redactar.

Es tractava, al capdavall, d'una solució negociada i pactada entre consistori i veïns que culminés amb la creació de l'EMD.

Passats dos mesos, però, el manifest tan sols ha rebut la conformitat dels grups municipals d'ERC, el PDeCAT, Units per Avançar i els dos consellers no adscrits. Els veïns es lamenten de no haver rebut resposta per part del PSC,PPC, ICV i Ciutadans i afirmen, en un comunicat que, «des de fa 10 anys estem fent molts passos per la Móra-Tamarit i no hem aconseguit res.»

L'associació de veïns recorda que al nucli hi ha 2.000 persones censades, «i altres 2.000 que no ho estan». Consideren un greuge els serveis i els equipaments de què disposen: «El 76% dels pobles de Catalunya tenen menys de 2.000 habitants i tenen atenció mèdica».

La manca de voluntat municipal per donar suport al manifest que posaria en marxa la creació d'unaEMDha fet que l'associació amenaci ara d'emprendre altres vies per aconseguir el seu objectiu. En concret fan esment al Decret 244/2007 de 6 de novembre que estableix criteris per a la segregació de territoris i un d'ells és el de la resolució de 'disfuncions territorials'.

Això representaria emprendre una via diferent d'una de pactada amb el consistori. «Ens estan portant cap aquesta decisió malgrat que nosaltres volem continuar sent tarragonins», afegeix l'associació de veïns.

tracking