Diari Més

Ballesteros i Adriana Lastra reivindiquen el diàleg i progrés com a única via per avançar en la convivència

El candidat a l’alcaldia per Tarragona i la sotssecretària general del PSOE lamenten el veto independentista a Miquel Iceta

Ballesteros i Adriana Lastra a la Passarel·la Marítima del Miracle.

Ballesteros i Adriana Lastra reivindiquen el diàleg i progrés com a única via per avançar en la convivènciaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista socialista, Josep Fèlix Ballesteros, acompanyat de diversos membres de la candidatura, i Adriana Lastra, sotssecretària general del PSOE i portaveu del POSE al Congrés dels Diputats s’han trobat a la Passarel·la Marítima del Miracle. L’alcaldable tarragoní ha posat d’exemple el mar com a «element que uneix cultures i ponts de diàleg» igual que fa «el govern de Pedro Sánchez i els socialistes en tota Espanya i Catalunya». Ballesteros ha lamentat que «la intolerància d’alguns» no ha permès que Miquel Iceta sigui el president del Senat.

Malgrat això, ha destacat que dos socialistes catalans, Meritxell Batet i Manuel Cruz, siguin els encarregats de presidir el Congrés dels Diputats i el Senat. Sobre aquesta mateixa qüestió, Adriana Lastra ha considerat que «hem viscut una vegada més com la intolerància de l’independentisme català vetava Miquel Iceta, vulnerant els drets de la minoria del Parlament de Catalunya, igual que hem viscut en altres ocasions». La sotssecretària general del PSOE ha comentat que «estem completament segurs que el Tribunal Constitucional ens donarà la raó» i que Batet i Cruz «són dos companys extraordinaris que vaig tenir l’orgull d’acompanyar en els darrers anys, són dos catalans al servei d’Espanya, dos espanyols al servei de Catalunya». Lastra ha afegit: «Si algú pensa que el PSOE renunciarà al diàleg i la convivència, s’equivoca. Seguirem apostant per això, defensant els drets dels catalans i les catalanes».

Per una altra banda, Josep Fèlix Ballesteros, ha reconegut que «per nosaltres, com a ciutat, es fonamental la col·laboració i la bona sintonia amb les polítiques de Pedro Sánchez. Això és garantia d’èxit de projectes: col·laboració, diàleg i convivència». La portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha definit Ballesteros com «una persona que sempre aconsegueix allò que es proposa, amb conviccions profundes, ecologistes, feministes i amb una vocació de servei públic com poques vegades es troba». Lastra ha recordat que «Tarragona està ben present al consell de ministres i a l’agenda del president del govern» i per aquest motiu ha vingut a la ciutat. «Vull demanar el vot pels socialistes de Tarragona, per animar a la gent que es mobilitza perquè la ciutat creixi i avanci», ha indicat la sotssecretària general del PSOE.

El cap de llista socialista per Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, també ha explicat que gràcies al diàleg s’han pogut fer grans projectes com els Jocs del Mediterrani i que amb l’any de govern de Pedro Sánchez «s’han aconseguit fer coses que històricament no s’havien fet mai». Ballesteros ha posat com a exemple el projecte consensuat en matèria ferroviària i el túnel de l’illa de l’A-27. L’alcaldable ha indicat que en matèria de pactes post-electorals «Tarragona no serà moneda de canvi de res ni de ningú» i que el PSC aposta pel diàleg i que sempre es posarà Tarragona per davant de qualsevol altra qüestió. Finalment, el candidat socialista ha assegurat que «la CUP, ERC i els Comuns ja estan parlant i si tenen ocasió de pactar ho faran». Per aquest motiu ha fet una crida a tota la gent que no està d’acord amb aquest pacte a què doni suport i la màxima confiança al projecte del PSC.

Després d’atendre als mitjans de comunicació a la Passarel·la Marítima del Miracle, la candidatura socialista, juntament amb Adriana Lastra, ha passejat fins al Balcó del Mediterrani per després anar fins al mercat de Bonavista i al barri de Campclar.

tracking