Diari Més

Universitat

La URV investirà com a doctora honoris causa a la primera dona pilot d'avions comercials

Bettina Kadner forma part del grup «Aviadoras» que intenta sensibilitzar sobre l’accés de les noies a la professió

va participar en la constitució del CESDA

La URV investirà com a doctora honoris causa a la primera dona pilot d'avions comercials@mariajfigueras

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’aviadora Bettina Kadner serà investida elproper divendres 24 de maig com a doctora honoris causa de la URV. Kadner va ser la primera dona a l’Estat espanyol i la segona a Europa en ser comandant de vols comercials. A més a més,va participar en la constitució del CESDA, el centre adscrit a la URV que ofereix el grau oficial de Pilot d’aviació comercial i operacions aèries. Actualment forma part del grup «Aviadoras», que fa sensibilització a les escoles sobre l’accés de les noies a la professió.

L’acte d’investidura es farà a les 12 hores al Paranimf de la Universitat (c. de l’Escorxador, s/n). Aquest s’iniciarà amb la coral universitària que cantarà l’himne d’entrada. Tot seguit, Cristina Casamitjana farà la lloança de la doctorand.

Una vegada hagi rebut tots els atributs de mans de la rectora i hagi obtingut el grau de doctora, Bettina Kadner pronunciarà el discurs d’investidura. L’acte es tancarà amb el discurs de benvinguda a la nova doctora a càrrec de la rectora i finalment la coral universitària interpreta l’himne Gaudeamus igitur.

tracking