Diari Més

Política

Arrimadas a Tarragona: «Els separatistes volen utilitzar els ajuntaments com a altaveu»

La líder de Cs situa el partit com un «salvavides» als consistoris davant «les barbaritats que arribaran del govern central»

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, aplaudint abans de començar l'acte central de campanya a Tarragona al costat de l'alcaldable, Rubén Viñuales.

municipals, altaveu, salvavides, independentisme, ajuntament, separatisme, Tarragona, Cs, Inés Arrimadas, Ruben ViñualesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha afirmat aquest divendres que el gran repte del 26-M és que els ajuntaments no caiguin en mans dels independentistes perquè, al seu parer, només els volen «com un altaveu i una eina fonamental per a alimentar el separatisme» i «no per millorar la vida dels ciutadans». Durant l’acte central de campanya a Tarragona, Arrimadas ha insistit que Cs és el vot útil a la ciutat per evitar un pacte entre el PSC i ERC, que deixaria els tarragonins «abandonats» i «desprotegits», ha dit. En aquest sentit, ha demanat el vot a tots aquells que el 28-A es van quedar «tristos i preocupats» davant el govern «del ‘sanchisme’, del populisme i del nacionalisme». Arrimadas ha ofert Cs com «un escut protector i un salvavides taronja des dels ajuntaments» davant «les barbaritats del govern espanyol».

La portaveu nacional del partit ha insistit que cal que Cs sigui fort a les institucions, també a Europa, perquè «la propaganda separatista deixi de campar al seu aire». Pel que fa a Tarragona, ha advertit que l’alcaldia «pot anar d’un grapat de vots» i que, si no es vota Cs, hi haurà un pacte de govern amb ERC i el PSC. En aquest sentit, ha demanat anar a votar com el 21-D i «omplir les urnes d’il·lusió» per tornar a «derrotar» l’independentisme. «Som l’única garantia d’igualtat i de democràcia», ha insistit.

Arrimadas ha avisat que quatre anys d’ERC al govern de Tarragona serien «nefastos». «No ens doblegarem ni callarem. Ho farem parant els peus al separatisme i trepitjant els barris per acabar amb les desigualtats socials», ha afegit. La líder de Cs ha insistit que als partits independentistes no els preocupa «millorar la vida dels ciutadans», sinó utilitzar els ajuntaments com un «altaveu» de les seves idees. Arrimadas ha posat d’exemple «la vergonya» del Parlament, on als partits independentistes «no els importen les polítiques socials ni l’ocupació, i només treballen pel procés».

Roldán: «Un alcalde del PSC significa una ganga pels separatistes»

La portaveu de Cs al Parlament, Lorena Roldán, també ha advertit que Ballesteros vol governar amb ERC i fer «el mateix que Sánchez, que ha deixat el futur de 47 milions d’espanyols en mans dels que van fer un cop a Catalunya i que es volen carregar la Constitució». Roldán ha afegit que l’actual alcalde socialista vol anar de la mà «d’aquells que es dediquen a omplir de llaços grocs la Muralla». «Un alcalde del PSC significa una ganga per als separatistes i no els ho permetrem. Seguirem donant la batalla per la llibertat i la igualtat, per una Tarragona de tots», ha afirmat.

La diputada tarragonina, que ha recordat els seus orígens al barri del Parc Riuclar i com a regidora al principi d’aquest mandat, ha posat en valor que la formació taronja va treure més de 120.000 vots el 21-D a la demarcació. En aquest sentit, ha demanat repetir aquests resultats el 26-M a la ciutat perquè els socialistes «no tenen un projecte per Tarragona i han desatès les prioritats».

Viñuales avisa sobre ERC: «Som el útil perquè no hi hagi una estelada al balcó de l’Ajuntament»

L’alcaldable de Cs a Tarragona, Rubén Viñuales, també ha avisat dels riscos d’un govern del PSC i ERC al consistori. «Jo no vull veure una estelada al balcó de l’Ajuntament i l’únic vot útil que no els trairà segur, que no permetrà que hi hagi l’estelada, és Ciutadans», ha sentenciat el cap de llista, que ha revelat que va rebutjar l’oferta d’Arrimadas «perquè l’acompanyés al Parlament» perquè la seva única «vocació» és Tarragona.

Viñuales ha dit que la candidatura taronja aposta per posar «la ciutadania al centre», amb més participació i consells de districte. També, ha dit, per millorar les connexions dels barris amb el centre, i perquè Tarragona es converteixi «en una potència turística i comercial de la qual n’estiguem orgullosos». Segons el candidat de Cs, Tarragona és poc coneguda, malgrat els seus 2.000 anys d’història, i una ciutat «avorrida» on cal «que hi passin coses». «El que ha estat dotze anys d’alcalde creuen que els ho donarà?», ha tancat.

Cs ha aplegat més d’un centenar de persones en l’acte central de campanya que s’ha fet aquest divendres al migdia al centre cívic del barri de Sant Pere i Sant Pau.

Pla mitjà de la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, intervenint durant l'acte central de campanya a Tarragona, el 17 de maig del 2019

altaveu, municipals, independentisme, ajuntament, Inés Arrimadas, Cs, Tarragona, separatismeACN

tracking