Diari Més

Serveis públics

Una app controlarà persones amb situació de risc a Tarragona i tindrà un 'botó antipànic'

Una altra aplicació facilitarà el pagament a les zones blaves de la ciutat des del mòbil

Pantalla d'accés a la nova aplicació de l'Ajuntament de Tarragona.

Una app controlarà persones amb situació de risc a Tarragona i tindrà un 'botó antpànic'Ajuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest dijous la implantació d’una nova aplicació que permetrà la identificació i ajut d’usuaris en risc. Amb la gestió d'aquesta utilitat, la policia local de Tarragona podrà enviar un 'token' a l’app i aquesta es transforma en un botó antipànic.

El botó de pànic, una vegada apretat, activarà una alerta i realitzarà una trucada a Sala de Coordinació i Atenció Ciutadana de la Guàrdia Urbana (SCAC) del municipi on es trobi la víctima (inclou tots els municipis adscrits al nou sistema) o al 112, alertant de la posició de la persona, per donar-li una resposta policial immediata d’assistència urgent.

També al municipi origen d’on és la víctima quedarà registrat l’històric per la gestió de l’alerta i posterior seguiment.

L'app tambépermetrà obtenir informació relacionada amb la Guàrdia Urbana, com ara el tall de carrers o campanyes de conscienciació.

Aplicació per a la zona blava

D'altra banda, la Junta de Govern municipal també a donat llum verd a una altra aplicació que servirà per facilitar el pagament de l’estacionament a la zona blava a través dels mòbils.

A través de l’aplicació, l’usuari de la zona blava podrà pagar per aparcar de manera més pràctica i ràpida, sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre per extreure el tiquet.

L’aplicació disposa d’un sistema d’avisos –es pot programar amb fraccions de temps que van des dels 5 minuts a l’hora– que notifica a l’usuari quan s’està a punt de sobrepassar el temps màxim autoritzat d’estacionament.

També permet activar el tiquet fora de l’horari de regulació –migdia, nit o festiu– i el temps comença a comptar quan s’inicia l’horari regulat. Sempre cal finalitzar l’estacionament quan s’arriba al vehicle i, en cas de superar el temps màxim permès en cada zona, es podrà anul·lar la denúncia des de la mateixa aplicació.

Una de les novetats que introdueix l’aplicació és que els usuaris només han de pagar la zona blava pel temps exacte d’aparcament del vehicle. La nova app és gratuïta.

L’empresa Aparcaments Municipals de Tarragona ja va implantar el 2016 una aplicació pel pagament de l’aparcament en les zones regulades a través del telèfon mòbil i que permet al consumidor personalitzar el seu aparcament en les zones regulades.

La particularitat d’ara és que aquesta nova app neix de la iniciativa pública i es coordina amb altres ajuntaments com Reus i Cambrils per permetre que amb una única app es pugui pagar l’estacionament a altres ciutats.

tracking