Diari Més

Ensenyament

La vaga docent té poc seguiment als instituts de Tarragona ciutat

El seguiment per part dels docents ha estat baix en el Martí i Franquès i en el Comte de Rius, mentre que cap professor ha fet vaga al Vidal i Barraquer

Imatge d'arxiu d'alumnes en una aula d'un centre escolar.

La vaga d'Ensenyament té poc seguiment als instituts de Tarragona ciutatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vaga de docents a Tarragona aquest dijous, dia en què hi ha convocada vagaal sector d'ensenyament pels sindicats USTEC-STEs, CCOO, I-CSC, ASPEPC-SPS, CGT i UGT, té poc seguiment als instituts de Tarragona ciutat.El seguiment ha estat baix en el Martí i Franquès i en el Comte de Rius, mentre que cap professor ha fet vaga al Vidal i Barraquer.

La incidència de la vaga ha estat reduïda en els centres de la ciutat.Des de l’Institut Martí Franquès el seu director, Jordi Sotorra, ha assegurat que menys del 10% del professorat ha fet vaga. «Hi ha alguns professors que avui ja tenien festa i no han vingut i encara que el dret de vaga és lliure, en aquestes alçades de curs és complicat reprogramar», ha indicat Sotorra.

La normalitat encara ha estat més manifesta a l’Institut Vidal i Barraquer, on des de la direcció, Narcís Castanedo, ha afirmat que no tenen constància que cap docent hagi fet vaga. Aquest centre, especialment enfocat a la Formació Professional, ha fet les classes amb normalitat.

Tampoc hi ha hagut gaire afectació a l’Institut Comte de Rius. Les classes de primer de batxillerat s'han desenvolupat com qualsevol altre dia, mentre que a segon les aules estaven buides perquè el període lectiu s'ha acabat i els alumnes ja preparen la selectivitat. Aquí, entre el professorat, seguiment molt baix de la convocatòria sindical.

El seguiment de la vaga docent no arriba a l'11%

La Conselleria d'Educació ha xifrat la vaga de mestres i professors dels centres públics en el 10,77% a tot Catalunya, uns 7.868 docents, cosa que suposa un dels seguiments més baixos dels últims temps, segons la secretària general, Núria Cuenca, que ha recordat que l'aturada estava convocada pels sis sindicats representatius. Segons Cuenca, la majoria de docents han «entès que no era el millor moment» per fer la vaga, ja que les seves reivindicacions no es poden atendre mentre hi hagi pròrroga pressupostària.

tracking