Diari Més

Investigació

L'extracte de pinyol de raïm protegeix de les alteracions intestinals lleus

Ho ha determinat un equip d’investigadores del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili

Grup d'investigació Mobiofood, de la URV.

L'extracte de pinyol de raïm protegeix de les alteracions intestinals lleusURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les disfuncions intestinals són cada vegada més freqüents i són presents en moltes patologies, com la malaltia de Crohn, la colitis ulcerosa o fins i tot l’obesitat. Les proantocianidines són polifenols vegetals que es troben en nombrosos aliments de la dieta i podrien prevenir les disfuncions intestinals quan encara són lleus.

Un equip d’investigadores del grup de recerca Mobiofood, del Departament de Bioquímica i Biotecnologia de la Universitat Rovira i Virgili, ha desenvolupat un model en rates amb disfunció intestinal lleu induïda per un component bacterià per comprovar com actuen els polifenols davant les alteracions de la funció intestinal en estadis inicials.

Els treballs que s’han fet fins ara amb models de rosegadors són sobre patologies greus i en estadis avançats.

La investigació a la URV es va realitzar estudiant el paper preventiu de dues dosis de proantocianidines procedents d’extracte de pinyol de raïm. Els investigadors van fer proves amb diversos grups de rates sanes i malaltes, és a dir, amb disfunció intestinal induïda, als quals van administrar diferents dosis d’aquests polifenols. La recerca ha demostrat que el model d’inducció de malaltia intestinal lleu funciona. Els resultats estableixen que el consum de proantocianidines, a través de la dieta o administrades de forma farmacològica, preveu la inflamació i la permeabilitat intestinal a tot el tracte gastrointestinal i també l’estrès oxidatiu al colon.

Els resultats de la recerca conclouen que l’administració d’aquests polifenols vegetals pot ser a la llarga una alternativa nutricional i terapèutica per prevenir danys intestinals associats a la dieta desequilibrada o a infecció intestinal.

tracking