Diari Més

URV

L'eliminació de l'anglès per accedir al títol mobilitza 262 alumnes

La URV rep, en dos mesos, el 40% de les sol·licituds pendents per demanar el diploma acadèmic

Pla general del Campus de Catalunya, en una imatge d'arxiu.

L'eliminació de l'anglès per accedir al títol mobilitza 262 alumnesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili ha rebut en dos mesos 262 sol·licituds d’exalumnes per obtenir el seu títol acadèmic. Aquesta mobilització important d’exalumnes es produeix després que el 15 de març la URV suprimís el requisit per als estudiants de grau de dominar en un nivell intermedi (B1) una llengua estrangera, preferentment l’anglès, i acreditar-la per obtenir el títol de grau. El Consell de Govern de la universitat tarragonina va aprovar la modificació normativa de la facultat per facilitar que centenars d’estudiants accedissin al seu diploma.

La URV es va adonar que l’exigència del B1 era un obstacle perquè molts estudiants tinguessin el títol. En concret, el 7,1% dels estudiants de Grau amb tots els crèdits superats, no l’havien sol·licitat. Entre el 15 de març i el 13 de maig, dels 655 alumnes que només tenien pendent acreditar l’idioma, l’han sol·licitat 262, és a dir, un 40% del total d’alumnes pendents.

A data de 4 d’abril ja s’havien mobilitzat 114 estudiants. En l’últim mes, el nombre de peticions s’ha augmentat i han estat 148 alumnes els que han sol·licitat la seva titulació.

Segons els càlculs del govern de la URV, el nombre d’alumnes que no tenien el títol a causa de la falta del domini de l’anglès o una altra llengua estrangera com l’alemany, es va disparar a partir del curs 2015-2016 quan es va duplicar dels 58 del curs anterior als 105 alumnes. El curs 17-18 la xifra va augmentar en 133 estudiants i aquest curs es van sumar en aquest grup 308 alumnes més. L’antic requisit de l’anglès, el B1, en l’homologació del Cambridge Institute, correspon al PET (Preliminary English Test).

Potenciar l’anglès

Amb l’eliminació del requisit de dominar una tercera llengua (anglès, alemany, francès o italià), la URV es va situar com la resta d’universitat catalanes que, tot i que destaquen l’acreditació del nivell B1 com un mèrit, el domini de la llengua no és obligatori per obtenir el títol. Fonts de la URV expliquen que la universitat està treballant en l’elaboració d’un pla per «potenciar la formació en anglès». Aquest pla, expliquen, podria estar llest d’aquí a un mes. Els alumnes que disposin de l’acreditació d’un nivell B1 superior i italià poden lliurar-la a la secretaria del seu campus perquè s’incorpori a l’expedient.

tracking