Diari Més

Centrats per Tarragona no pactarà amb independentistes

L’alcaldable Carlos Calderón proposa la creació d’un museu dedicat als herois del Setge

Carlos Calderón, amb el número tres de la seva llista, Hèctor Àlvarez.

Centrats per Tarragona no pactarà amb independentistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Carlos Calderón, cap de llista de Centrats per Tarragona, va exposar ahir les línies prioritàries de la seva formació per aplicar en el cas que accedeixi a l’Ajuntament en les eleccions municipals del 26 de maig. Calderón va manifestar que «pactaríem amb aquells partits que acceptessin els nostres projectes i si un independentista ens truca a la nostra porta per formar govern, li direm que no». En aquest context, Calderón va remarcar que «ideològicament som moderats, de centredreta, catalanistes i no independentistes, un espai que està buit a Tarragona, que no el representa ni el PP ni Ciutadans, que advoquen més per una política d’àmbit nacional que municipal». Preguntat per com valora la política que en els darrers anys ha dut a terme l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, el candidat de Centrats per Tarragona va dir que «ens han arribat moltes queixes de les pimes i de la Via T».

Entre les propostes que planteja la llista de Calderón destaca «la creació d’un museu dedicat als herois del Setge, que ajudarà a la marca Tarragona». A més, «podria fomentar la creació d’empreses dedicades al món de la reconstrucció».

Centrats per Tarragona proposa «un nou model» per «empadronar de manera imminent els immigrants, no tenir-ne que siguin il·legals i evitar abusos i l’existència de pisos pastera». «No parlem d’immigració il·legal, sinó que aquells que vinguin a la nostra ciutat tinguin una vida digna i se sentin tarragonins». «Si nosaltres els donem serveis, ells ens han d’ajudar, s’ha d’establir una sinergia», va remarcar.

La candidatura que encapçala Carlos Calderón també té propostes per evitar comerços buits. «S’ha d’estimular la gent a què els ompli, però perquè això sigui possible els preus de lloguer han de ser assequibles i l’Ajuntament ha de fer d’avalador davant dels propietaris». En l’àmbit sanitari, Centrats per Tarragona considera que «s’ha de crear la figura d’un interlocutor independent per tal que Tarragona no perdi oportunitats, i no s’ha de permetre que un malalt hagi d’anar a Barcelona, fent créixer el sector sanitari a Tarragona».

Per altra banda, Calderón va defensar la creació «de la figura del regidor encarregar de buscar inversions fora de Tarragona, i, si ha d’anar a altres llocs de Catalunya, d’Espanya o d’Europa per trobar-les, haurà de tenir la maleta preparada». La ciutat «necessita millorar la seva economia i aportar oportunitats».

tracking