Diari Més

Educació

Tarragona acollirà el primer Centre de Recerca, Innovació i Transferència de Coneixement de Catalunya

S’ubicarà al Complex Educatiu i treballarà estretament amb els instituts Pere Martell i Cal·lípolis, especialitzats en FP

El conseller d'Educació, Josep Bargalló, i del conseller de Treball, Chakir El Homrani, durant la visita a l'Institut Pere Martell de Tarragona en el marc de la presentació del CRITC.

CRITC, Innovació i Tranferència de Coneixement, Complex Educatiu de Tarragona, Complex Educatiu, Educació, Formació ProfessionalACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Departaments d’Educació i Treball posaran en marxa l’any que ve el primer Centre de Recerca Innovació i Transferència de Coneixement (CRITC) de Catalunya. Estarà adreçat a potenciar la investigació vinculada a la Formació Professional i s’ubicarà al Complex Educatiu de Tarragona. L’han presentat aquest dimecres els consellers d’Educació i Treball, Josep Bargalló i Chakir El Homrani, a Tarragona, i han explicat que tindrà una relació molt estreta amb l’Institut Pere Martell i l’Institut Cal·lípolis, dos centres de referència en l’àmbit de la Formació Professional. En principi no es construiran noves instal·lacions, ja que es pretén incrementar l’ús de les que ja hi ha al Complex Educatiu i Bargalló ha detallat que no hi haurà una partida pressupostària concreta perquè funcionarà amb personal que ja forma part del Departament.

La iniciativa té l’objectiu d’actualitzar la Formació Professional, fer recerca tecnològica, establir relacions amb les empreses i prestar-hi serveis. La voluntat és crear una xarxa de CRITC arreu de Catalunya que permeti compartir la recerca que es fa. Bargalló ha posat en valor que els dos instituts ja estan fent projectes de recerca i innovació, però ha detallat que l’objectiu del CRITC és «posar-los damunt la taula, visibilitzar-los i afegir-ne d’altres». A més, ha apostat perquè les investigacions estiguin avaluades i posades a disposició de la resta de centres d’FP i de les empreses. «El centre ha de fer de recol·lector dels interessos empresarials», ha detallat Bargalló.

El titular d’Educació ha remarcat que el centre «no tindrà alumnes» sinó que «els tindran els instituts» a partir de l’FP que estiguin cursant. «El Centre treballarà amb projectes que presentin o s’encarreguin als instituts, o que demandin les empreses», ha concretat. Per la seva banda, el conseller de Treball, Chakir El Homrani ha defensat el paper de l’FP com una formació de qualitat que dona resposta a la demanda del teixit productiu. A més, ha expressat que la competitivitat del país no s’ha de basar «en salaris baixos», sinó «pel capital humà» de persones qualificades.

En el cas del CRITC de Tarragona, inicialment es prioritzaran els àmbits amb una major projecció i implantació al territori, com són la indústria química, energètica i electromecànica, els serveis a les persones i els serveis a les empreses.

tracking