Diari Més

Partit Popular

Martín vol limitar l'espai al cotxe a Unió i Apodaca amb un sol carril

Els populars persegueixen connectar la Part Alta i la Part Baixa per impulsar el comerç

José Luis Martín (al mig), rodejat del seu equip de campanya.

Martín vol limitar l'espai al cotxe a Unió i Apodaca amb un sol carrilPP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Partit Popular vol limitar l’espai del cotxe al centre en favor dels vianants. L’objectiu: incentivar el teixit comercial creant una ciutat més «amable». El candidat conservador a l’alcaldia de Tarragona, José Luis Martín, va presentar ahir les seves propostes dirigides a «ressorgir» el comerç. Els plans de l’equip del PP contemplen la creació d’una «Rambla del mar» que enllaci la plaça dels Carros amb la Rambla Nova eliminant carrils de cotxe i eixamplant les voreres per guanyar espai pel pas als vianants. Actualment, el carrer Unió té un carril de baixada i Apodaca un de pujada i un altre de baixada. La limitació de l’espai de circulació del cotxe també afectaria el carrer Sant Francesc que uneix la Rambla Nova i la Rambla Vella.

El PP també aposta per «agilitzar» l’administració per seduir els empresaris que volen obrir un nou negoci a la ciutat. En aquest sentit, Martín proposa disminuir el temps d’obertura d’establiments en 30 dies com a màxim. Actualment, segons el PP els empresaris esperen un promig de 180 dies.

Els populars proposen ajudes en forma de subvencions a les botigues perquè puguin arreglar les seves façanes i es puguin reformar els nombrosos locals tancats. Apodaca i Unió són, precisament, uns dels carrers amb més negocis tancats de la ciutat. Per atreure més clients, el PP també vol seduir el turista del càmping per dinamitzar el comerç. Per aconseguir-ho, el candidat del PP aposta per connectar els càmpings del territori amb el centre de la ciutat augmentant la freqüència de pas dels autobusos. Amb això, segons Martín, s’aconseguiria que aquest turista vingués a la ciutat a consumir i impulsaria el comerç.

El candidat, actualment tinent d’alcalde de l’Ajuntament, va defensar ahir el seu treball com a regidor d’Espais Públics. «S’han fet moltes coses amb el pressupost que hem tingut», asseverava. El candidat va posar com a exemple la profunda remodelació de la plaça Corsini. Martin va explicar que el consistori ha invertit 6 milions d’euros en espais públics que s’han destinat, entre altres coses, a millorar alguns dels parcs de la ciutat. Els populars advoquen per una reforma de la plaça del General Prim, ubicada entre el carrer Unió i Apodaca. Pel que fa a l’enllumenat, el candidat va explicar que durant aquests quatre anys de govern del PSC i el PP, l’Ajuntament s’ha gastat 2 milions d’euros. «Ara necessitem una transformació de la ciutat», va apuntar.

tracking