Diari Més

Habitatge

L'antiga seu del Departament d'Agricultura de Tarragona acollirà 20 pisos

La restauració interior de l’edifici de l’avinguda Catalunya deixarà pas a habitatges

L'antiga seu d'Agricultura, al número 50 de l'avinguda Catalunya.

L'antiga seu del Departament d'Agricultura de Tarragona acollirà 20 pisosGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antiga seu del Departament d’Agricultura i Pesca de Tarragona, ubicada al número 50 de l’avinguda Catalunya, es convertirà en un edifici residencial de 20 habitatges. L’immoble, de sis plantes, acollia les oficines d’Agricultura fins fa quatre anys, quan la Generalitat es va traslladar a Sant Pere i Sant Pau. La promotora Bettina S.A, propietària de l’edifici, espera des del gener que l’Ajuntament li concedeixi el permís d’obres per restaurar de dalt a baix l’interior de l’edifici. Després de les obres, l’estructura d’oficines desapareixerà i donarà pas a un edifici amb 20 habitatges.

El Ministeri d’Agricultura va llogar aquest edifici el 1973. Amb l’arribada de la democràcia, l’edifici va passar a mans del govern català, que va seguir llogant l’immoble. Quan la Generalitat va abandonar l’avinguda Catalunya, la promotora va començar els tràmits administratius per canviar l’ús d’equipament de l’edifici a un ús residencial. Quatre anys després d’iniciar el procediment, la modificació del POUM (Pla d’Ordenació Urbanística Municipal) es va completar el desembre de 2018.

La propietària de l’edifici, Bettina Giraldo, lamenta que el procediment s’hagi allargat quatre anys. «La gestió de l’Ajuntament i la Generalitat ha estat nefasta», critica Giraldo. Durant aquests anys a l’espera de modificar el POUM per a ús residencial, la promotora es queixa de les despeses que ha hagut de fer front per mantenir l’edifici. El regidor d’Urbanisme, Josep Maria Milà, assegura que és el temps habitual que s’acostumen a prolongar aquests tràmits. Milà reconeix que el 2011 l’Ajuntament va incloure per error l’edifici al POUM com un equipament per una confusió degut a que l’immoble era la seu d’Agricultura.

Quan la Generalitat va abandonar l’edifici, Giraldo va oferir l’immoble a l’Ajuntament perquè li donés un ús d’equipament públic. Milà explica que en aquell moment Tarragona «no tenia un dèficit d’oficines municipals», motiu pel qual el consistori va declinar l’oferta de la promotora.

Giraldo espera que en un mes l’Ajuntament li concedeixi el permís d’obres per començar una restauració integral de l’interior de l’edifici que acollirà nous habitatges al centre de la ciutat.

tracking