Diari Més

Urbanisme

Casasayes: «Les Parcel·les Iborra serà un barri a tocar de l'Arrabassada»

El president de la Junta de Cooperació diu que «tenim reserves de quan es farà la urbanització»

L'Ajuntament creu que la urbanització de les Parcel·les Iborra començarà d'aquí a mig any.

Casasayes: «Les Parcel·les Iborra serà un barri a tocar de l'Arrabassada»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La urbanització de les Parcel·les Iborra, l’inici del qual va ser anunciat per l’Ajuntament d’aquí a mig any, suposarà un canvi radical d’aquest espai del terme municipal on resideixen unes quaranta famílies i que es troba entre les instal·lacions del Nou Estadi i de la Vall de l’Arrabassada. El president de la Junta de Cooperació, Enric Casasayes, va manifestar a aquesta redacció que «el 95 per cent dels veïns tenen ganes de què comencin les obres» i va comentar que «és normal que alguns no estiguin d’acord, perquè hi ha moltes circumstàncies personals».

Casasayes va mostrar-se convençut que la zona «es revalorarà i es convertirà en un barri a tocar de la Vall de l’Arrabassada i estarà enllaçada amb aquest, ja que es construiran una seixantena de nous habitatges». La majoria dels propietaris «estan contents» pel fet que el pressupost inicial de la urbanització «era d’uns sis milions d’euros i l’Ajuntament el va rebaixar a prop de tres». Aquest fet implica que «les famílies de les finques petites hauran de pagar uns 30.000 euros», va dir Casasayes, per unes obres que transformarà la zona, sobretot pel que fa als serveis. Casasayes va explicar que «a les cases no arriba el clavegueram i tenim foses sèptiques i, en el meu cas, el comptador d’aigua el tinc a dos-cents metres de distància i si hi ha una avaria al llarg d’aquesta canalització s’ha de fer càrrec el veí».

La urbanització també implicarà «millorar els accessos, a més de tots els subministraments bàsics». Un avantatge afegit serà que «el pròxim curs ja tindrem l’escola que s’està construint», va comentar el president de la Junta de Cooperació, qui va afegir que «estem contents que es faci la urbanització, però amb reserves, ja que no és la primera vegada que s’anuncia i, després no es fa». El projecte es troba en fase d’exposició pública. Casasayes va dir que desconeixia si algun veí havia presentat al·legacions, però va comentar que «si n’hi ha, seran per matisar alguna cosa». Per la seva banda, Mercè Llurba, resident a les Parcel·les Iborra, va comentar que «alguns carrers s’ampliaran per passar de ser de quatre metres a sis i tindrem serveis propis d’aquests temps». La veïna, partidària de la urbanització, va dir que «algunes persones estan espantades, sobretot perquè quan es va començar a parlar del projecte eren joves i ara estan jubilades, amb la qual cosa tot es veu d’una altra manera». «Tot va començar fa uns quinze anys», va subratllar.

tracking