Diari Més

Ballesteros diu que un possible pacte passa per apostar pels serveis socials

El candidat del PSC afirma que «a Tarragona tothom té garantit l’accés a l’aigua i a la llum»

Ballesteros, amb els regidors Begoña Floria i Francesc Roca, a les portes de les oficines d'Ematsa.

Ballesteros diu que un possible pacte passa per apostar pels serveis socialsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Fèlix Ballesteros, candidat a l’alcaldia de Tarragona pel PSC, va defensar ahir la política social que ha dut a terme com a alcalde de la ciutat des del 2007, en un acte celebrat davant les oficines d’Ematsa a la Muntanyeta de Sant Pere i Sant Pau. «Quan vaig arribar a l’alcaldia les polítiques socials estaven sota mínims i, tot i la crisi econòmica, vam posar molts recursos destinats a les persones que ho estaven passant malament». Ballesteros va recordar que, des que va ser escollit alcalde de la ciutat, «l’augment de les partides destinades a serveis socials han augmentat un 248 per cent, i el de Tarragona és un dels Ajuntaments d’Espanya que més inverteixen en aquest àmbit». L’alcaldable socialista va posar especial èmfasi quan va dir que cal prioritzar els recursos per aquelles famílies i persones que ho estan passant malament».

En el decurs de la roda de premsa, Ballesteros va assegurar que «les polítiques socials són per a nosaltres una condició sine qua non per parlar amb tots els grups polítics del futur», davant la possibilitat de fer pactes postelectorals. «No només no baixarem els recursos socials, sinó que els augmentarem perquè estem en contra de la pobresa i a favor de la igualtat, i abans de fer qualsevol altra cosa, hem de millorar la vida de les persones», va dir Ballesteros.

El candidat socialista, que aspira a aconseguir ser escollit per a un quart mandat, va recordar que, en matèria de serveis socials, «a Tarragona vam establir la gratuïtat dels autobusos als jubilats i a més de 4.000 escolars». Ballesteros va remarcar, també, que a la ciutat «no hi ha cap família sense llum ni aigua, de les prop de cinc-centes que ens ho ha demanat». Ematsa «destina 120.000 euros per no tallar l’aigua a ningú», va subratllar.

Per altra banda, el candidat del PSC va comentar que «els socialistes diem amb orgull que no hem deixat ningú enrere i seguirem incrementant els recursos per garantir la igualtat». «Les polítiques socials no es toquen i no ens mourem ni un mil·límetre, més aviat al contrari, ara que sortim de la crisi econòmica i financera», va remarcar el cap de llista socialista.

Aprofitant que l’acte es va celebrar a pocs metres dels dipòsits d’aigua d’Ematsa, Ballesteros va apuntar que «les instal·lacions d’aquesta empresa són modèliques i garanteixen que Tarragona pugui garantir el consum d’aigua de manera autònoma 48 hores en el cas que es produís algun problema de subministrament».

tracking