Diari Més

Ricomà: «Cal una xarxa de carrils bici que connecti el centre i Ponent»

ERC aposta per aplicar el Pla de Mobilitat Urbana de 2012 per enllaçar les vies ciclistes i aposta per treure bicis i patinets de la calçada

Albarrán, Ricomà i Puig, ahir, a l'aparcament de bicicletes del Campus Catalunya de la URV.

Ricomà: «Cal una xarxa de carrils bici que connecti el centre i Ponent»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana fa una clara aposta per facilitar la mobilitat en bicicleta a Tarragona. El candidat d’ERC, Pau Ricomà, va llençar ahir, quart dia de la campanya del 26-M, la seva proposta d’una gran xarxa de carrils bici que enllaçaria el centre de la ciutat i els barris de Ponent. Segons Ricomà, l’aplicació del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Tarragona (PMUS) aprovat per l’Ajuntament el 2012 serviria per avançar en aquest projecte que vol impulsar una mobilitat sostenible a dues rodes.

«Està claríssim que en aquests set anys no s’ha fet res. Seguim tenint carrils fragmentaris. Els de Ponent no arriben al centre de la ciutat», criticava el candidat independentista des de l’avinguda Catalunya, davant de la Universitat Rovira i Virgili, acompanyat del regidor Xavi Puig i el president d’ERC a Tarragona, Sergi Albarrán.

Actualment Tarragona disposa de quatre traçats destinats a la bicicleta dispersats per la ciutat i que no es connecten entre ells. ERC proposa el carril educatiu que hauria de connectar el Campus Sescelades, la Laboral i Bonavista, a més de 18 centres educatius. L’eix transversal mediterrani serviria per unir Llevant i Ponent. A més, Ricomà creu que Tarragona es podria integrar en l’Eurovelo, una ruta que connecta Europa en bicicleta.

«Necessitem punts de càrrega i aparcament i canviar les ordenances per unes pròpies d’una ciutat del segle XXI», va manifestar el portaveu d’ERC a l’Ajuntament. Ricomà va rebutjar l’ordenança municipal aprovada per l’Ajuntament el passat desembre que obliga a les bicicletes i als vehicles de mobilitat personal (VMP) com els patinets elèctrics a circular per la calçada. «En una ciutat que registra 60 atropellaments cada any això és altament perillós. S’hauria de ser molt curós amb la seguretat de les persones.

El candidat d’ERC va assegurar que els objectius que es va marcar el PEMUS del 2012, «que tenia com a objectius que la mobilitat en bicicleta fos fàcil, quotidiana i sense problemes», s’han d’estendre, també, a l’ús dels patinets elèctrics. L’Ajuntament anunciava el passat febrer que autoritzaria els permisos per operar a la ciutat a totes aquelles empreses de lloguer de patinets elèctrics d’ús compartit interessades. En un inici, la regidoria de Mobilitat va informar que les primeres tres companyies podrien desplegar els seus vehicles a partir d’abril, però l’arribada d’aquests vehicles sembla que, de moment, haurà d’esperar.

Ricomà destaca els avantatges de la bicicleta com un mitjà de transport no contaminant per destacar la importància de crear una xarxa de carrils per impulsar el seu ús i, així, «ajudar a la descongestió de cotxes a la ciutat». El candidat retreu a l’actual consistori que s’hagin creat «pocs metres» de carril bici al passeig Rafael Casanoves.

L’acte de campanya d’ahir s’hauria d’haver celebrat el diumenge. ERC va posposar-lo a causa de la mort del periodista Xavi Zaragoza, responsable de comunicació del partit al Camp de Tarragona. Ricomà va tenir un record per Zaragoza, «el nostre estimat col·laborador», una persona que «la gent d’ERC de Tarragona estimava tant».

tracking