Diari Més

Immigració

Només tres menors sense referents familiars van delinquir el 2018

Són dades provincials del jutge de Menors de Tarragona, Jesús María del Cacho

Façana de l'Audiència Provincial de Tarragona, en una imatge d'arxiu.

Només tres menors sense referents familiars van delinquir el 2018ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres menors estrangers no acompanyats van delinquir a la província de Tarragona el 2018. Així ho assegura el jutge de Menors de Tarragona, Jesús María del Cacho, que redueix a només tres casos els fets delictius relacionats amb aquests joves sense referents familiars que arriben sols a Catalunya. La majoria d’aquests nois i noies viatgen en pastera o amagats als baixos d’un camió i provenen, en gran part, del Marroc.

Es tracta d’una xifra molt baixa que contrasta amb l’estigma que, de vegades, persegueix a aquest col·lectiu immigrant, que s’ha multiplicat en els últims anys. Segons les dades de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de març passat, la Generalitat tutela 2.593 menors estrangers sense referents familiars. L’administració es fa càrrec d’aquests joves fins que compleixen 18 anys i es converteixen en extutelats.

Dos d’aquests nois jutjats a Tarragona van ser condemnats per agressió després d’atacar els seus educadors al centre de menors on vivien. El jutge va condemnar el tercer per robatori continuat, després de cometre aquest delicte en tres ocasions.

En els últims mesos, diferents episodis de delinqüència suposadament relacionats amb aquests menors estrangers ha provocat moments de tensió entre els veïns d’alguns municipis catalans. A Tarragona, alguns veïns de la Part Alta han atribuït alguns episodis de robatoris amb violència comesos els últims mesos a aquests joves, un grup del qual viu al Centre d’Acollida Mare de Déu de la Mercè. Des d’Intress, entitat que gestiona una part d’aquest centre, rebutjaven el passat mes de març que l’autoria dels delictes correspongués als menors i que el grau d’incidència delictiva d’aquests joves és molt baix.

A Castelldefels (Barcelona), un grup de 25 persones amb la cara tapada van atacar el març un centre tutelat per la Generalitat causant danys materials a l’edifici. Un dels menors del centre va haver de ser atès a l’hospital, així com dos educadors. Alguns veïns els acusaven de lladres i de cometre actes vandàlics a la ciutat. Un dia després, un centenar de joves de la localitat barcelonina, van intentar boicotejar una concentració de rebuig de l’atac al centre.

tracking