Diari Més

Junts per Tarragona

Dídac Nadal: «Regenerem i recuperem el centre de Tarragona»

El candidat promet consensuar les actuacions per frenar la degradació d’aquesta zona

La candidatura va ser ahir a la plaça Corsini.

Dídac Nadal: «Regenerem i recuperem el centre de Tarragona»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La regeneració i recuperació del centre de Tarragona ha de començar ja. Consensuarem amb el veïnat, els comerciants i les entitats les primeres actuacions a posar en marxa per frenar la seva degradació». Així ho va manifestar el candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia de Tarragona, Dídac Nadal, que ahir al matí va mantenir converses amb veïns i comerciants del centre de la ciutat.

«La dignificació de l’espai públic amb la millora de la neteja, l’arranjament de voreres i la instal·lació de mobiliari urbà» és una de les actuacions «immediates» que vol dur a terme Nadal, qui també es va comprometre a «redactar el projecte Illa Corsini per ampliar el nombre de zones per a vianants el centre de Tarragona». L’alcaldable també va destacar «la necessitat de crear més parcs infantils», com ara els reivindicats als carrers Ixart i Governador González (aquest últim al costat a l’altura del Mercat Central), i noves zones verdes. Pel que fa al Banc d’Espanya, Nadal va dir: «Cal obrir-lo el més aviat possible i posar-lo a disposició de la ciutadania, fa nou anys que l’edifici és de titularitat municipal i segueix abandonat».

El candidat de Junts per Tarragona també va recordar la seva proposta per «atorgar ajuts per la rehabilitació de façanes als habitatges envellits i buits amb l’objectiu de millorar la imatge i recuperar la població al centre de la ciutat».

Pel que fa al sector comercial, Nadal va destacar «la urgent necessitat de fomentar, potenciar i donar suport el comerç de proximitat amb un pla que englobi diverses actuacions encaminades a afavorir l’obertura de nous establiments locals i fer desaparèixer els nombrosos locals buits».

Entre altres mesures per afavorir el comerç, l’alcaldable va apostar per «rebaixar el preu de tots els aparcaments públics a un màxim de tres euros al dia». «Amb l’actual política de preus d’aparcaments estem

empenyent la ciutadania a altres municipis», va assenyalar Nadal, que, pel que fa a la mobilitat també va destacar «la creació de zones verdes d’àrea regulada per a residents. Al centre de la ciutat, la immensa majoria són zones blaves».

tracking