Diari Més

'El Decret de control felí sense comptar amb les entitats, va ser un error', segons Sandra Ramos

Els partits van destacar la necessitat d’aplicar l’Ordenança de Protecció

Imatge dels participants de les diferents formacions polítiques a l'ICAT.

Imatge dels participants de les diferents formacions polítiques a l'ICAT.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Set dels partits polítics que concorren a les Eleccions Municipals, a la ciutat de Tarragona, van debatre aquest dijous 9 de maig sobre les propostes de polítiques públiques en matèria de benestar i protecció animal. Va ser organitzat per la Secció de Dret Animal al Col·legi d’Advocats de Tarragona. El debat va estar molt centrat en el projecte de control de gats després del polèmic decret 2019/2801 sobre la gestió de les colònies de gats que «va ser elaborat unilateralment pels tècnics de l’ajuntament i és contrària a la gestió ètica dels animals» segons apuntaven les associacions felines de la ciutat.

Sandra Ramos García (PSC) va admetre que «va ser un error elaborar aquest decret sense tenir en compte la importància de les colònies a la ciutat i fer-ho d’esquena a les entitats» i va apuntar que esperen poder dedicar més recursos pel projecte.

Sonia Ors de Ciutadans va rebatre aquesta postura recordant els 12 anys del Govern del PSC al capdavant de l’Ajuntament. Ors va destacar la necessitat de poder aplicar de manera real una ordenança que va considerar «molt bona perquè es va fer amb les associacions i advocats especialistes en dret animal» però va considerar que és una ordenança sobre la qual la Guàrdia Urbana no està formada sobre el seu contingut. També va voler recordar que el projecte del control ètic dels coloms amb pinso esterilitzant està aturat per part del Consistori.

Per la seva part, Sergi Albarrán (ERC) va insistir en que l’Ajuntament ha de «recuperar la confiança que les associacions han perdut en aquest ajuntament» i va remarcar que «cal passar a l’acció de manera urgent amb una voluntat real d’aplicar l’ordenança».

Elvira Vidal (Junts per Catalunya) va preguntar «no podem seure a parlar amb les entitats abans d’aprovar una cosa unilateralment» en referència al polèmic decret i va proposar realitzar programes educatius a les escoles. Inés Solé (CUP) va afirmar que tot i que l’Ordenança és bona «a dia d’avui és tot paper mullat i aquest document no ens serveix de res si no s’aplica».

Carla Aguilar (En Comú Podem) va realitzar diverses propostes com la millora del Centre d’acollida d’animals i impulsar campanyes per fomentar l’adopció. Va apuntar la necessitat que es promogui una tinença responsable i crear espais habilitats pels animals a la ciutat.

tracking