Diari Més

Josep Fèlix Ballesteros: «Apostem per una Tarragona verda, sostenible i compromesa el medi ambient»

El projecte de l’autobús gratuït, la instal·lació de plaques fotovoltaiques o l’eliminació de les bosses de plàstic són algunes de les propostes

Josep Fèlix Ballesteros al Barri de Sant Ramon.

Josep Fèlix Ballesteros: «Apostem per una Tarragona verda, sostenible i compromesa el medi ambient»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de llista del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, ha presentat les principals propostes de medi ambient, ecologia i sostenibilitat del programa electoral socialista. En primer lloc, l’alcaldable ha indicat que l’autobús gratuït permetrà «tenir més mobilitat pública i menys mobilitat privada, ajudant així a reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera». Per una altra banda, el PSC farà una clara aposta per les energies renovables. «Tots els equipaments municipals han de tenir, viure i produir energia fotovoltaica», ha indicat Ballesteros. El cap de llista ha anat més enllà i ha explicat que es crearà una societat per fer possible que tots els privats que ho vulguin puguin instal·lar, amb uns finançaments adequats, plaques fotovoltaiques. També està previst canviar tots els llums de la ciutat per models led ja que són més eficients, consumeixen menys i produeixen més il·luminació. Actualment, ja s’ha procedit a aquest canvi amb unes 3.000-4.000 llums. Per acabar, el projecte socialista també té previst que Tarragona sigui, en els propers quatre anys, la primera ciutat amb més de 100.000 habitants en eliminar les bosses de plàstic.

Aquesta mesura es regularà amb una ordenança municipal i diverses campanyes de conscienciació.

Tot aquest plec de mesures, situaran Tarragona en una ciutat líder en desenvolupament sostenible, una ciutat que aposta i es preocupa pel medi ambient. «Volem que Tarragona sigui una de les ciutats mediterrànies que millor qualitat de vida ofereix als seus ciutadans», ha comentat Josep Fèlix Ballesteros. La presentació de les propostes en matèria de medi ambient ha tingut lloc al Barri de Sant Ramon, porta d’entrada de l’Anella Verda.

L’alcaldable socialista ha recordat que aquest «és un espai natural que vam poder preservar amb més de 2.000 hectàrees de zona verda gràcies a l’aprovació del Pla d’Ordenació Urbana Municipal» i que «quan vaig arribar a l’alcaldia, l’anterior alcalde havia previst fer aquí, al costat del Barri de Sant Ramon, una altra urbanització. Vam fer una gran aportació a la sostenibilitat i al medi ambient preservant aquesta Anella Verda».

El candidat socialista també ha explicat que «vam aconseguir salvar la platja llarga com a espai natural ja que hi havia previst fer un gran passeig i una urbanització» i que en «aquests anys hem fet més de 50 hectàrees de zona verda a la ciutat amb el parc de l’Amfiteatre, el parc de la Coma de Bonavista, el parc del Francolí o l’Anella Mediterrània». Per acabar, Josep Fèlix Ballesteros ha anunciat que l’objectiu és «situar Tarragona entre les primeres ciutats de Catalunya en matèria mediambiental».

tracking