Diari Més

Tarraco Viva

Més de 2.200 alumnes juguen com ho feien els nens romans de Tarraco

La reconstrucció de vida en una gran plaça és una de les propostes de l’edició d’enguany del festival

Les grades de l'Auditori es van omplir de nens que van endinsar-se en el passat romà.

Les grades de l'Auditori es van omplir de nens que van endinsar-se en el passat romà.Conservatori de la Diputació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, el Camp d’Aprenentatge va omplir d’alumnes de diferents col·legis els jardins i l’Auditori del Camp de Mart. Prop de 2.200 nens van jugar com ho feien els que van viure a Tarraco, descobrint que alguns jocs no han canviat tant com els podia semblar, com el tres en ratlla, el salt de corda o com disfressar-se. Una quarantena d’estudiants de primer dels graus d’Educació Infantil, Primària, Pedagogia i Educació Social van participar com a voluntaris en aquesta activitat. Els nens van poder endinsar-se en aspectes de la societat de la ciutat romana en un marc que té a tocar la muralla.

Per altra banda, la recreació històrica Fòrum. El cor de la ciutat romana, és l’espectacle central d’aquesta edició del Festival Tarraco Viva. Un format de divulgació històrica que permetrà reviure i comprendre com era i com funcionava el Fòrum de Tarraco, fa 2.000 anys. Plaça pública, mercat, centre religiós i polític, seu dels tribunals, espai festiu i de lleure, el fòrum era el veritable cor d’una ciutat.

El recinte Firal del Palau de Congressos s’ha transformat en el fòrum de Tarraco. Més de 30 personatges participen en les diferents escenes. Aquesta setmana ja han començat les activitats escolars al Recinte Firal amb la recreació Anem al fòrum, en què ja es pot veure part de l’escenografia i l’ambientació de Fòrum.

Fòrum, el cor de la ciutat romana, s’estrena avui, divendres, i es podrà veure els divendres i dissabtes del Festival, a les 21 hores. L’entrada, a un preu 5 euros, es pot adquirir per internet a www.tarracoviva.com, a les taquilles centrals del Festival situades a Casa Sefus, i 1 hora abans de l’espectacle al Recinte Firal.

Estudiants de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia van fer de voluntàries.

Estudiants de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia van fer de voluntàries.Gerard Martí

tracking