Diari Més

Societat

L'IES Campclar celebra el Dia d'Europa amb una fira de projectes

L'Ajuntament de Tarragona i Generalitat hi van ser presents

L'alcalde Ballesteros, ahir, amb alumnes a l'IES Campclar.

L'alcalde Ballesteros, ahir, amb alumnes a l'IES Campclar.Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut Campclar va celebrar ahir el Dia d’Europa amb els alumnes i professors que duen a terme projectes d’Erasmus Plus i eTwinning. Durant l’acte, que va comptar amb representants de l’Ajuntament de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, es van inaugurar dues plaques a les portes del centre. Un centre, afirmen, referent en projectes europeus i que actualment coordina un d’aquestes projectes que tracta sobre els moviments migratoris i els refugiats, i és soci d’un altre Erasmus que tracta la inclusió a les escoles. A més a més, també participa en mobilitats europees als cicles de Formació Professional i en mobilitats exclusives per a formar el professorat del centre en innovació educativa.

Els assistents van visitar una fira de projectes on els mateixos alumnes van explicar en què consistien més detalladament. Després, la directora de l’Institut, Ester Maijó, va realitzar una presentació sobre la trajectòria del centre i l’impacte dels projectes en la formació dels alumnes i en l’aposta per crear vincles amb la resta de països europeus. Actualment el centre té socis a França, Alemanya, Hongria, Polònia, Grècia, Portugal, Turquia, Bulgària, República Txeca i Finlàndia, amb els quals, a banda de realitzar mobilitats, té també projectes curriculars eTwinning, els quals permeten treballar online amb els alumnes d’aquests països i compartir les classes.

«Per a nosaltres és molt important que els alumnes puguin conèixer les realitats d’altres països i entenguin que la joventut europea comparteix molt més del que inicialment s’imaginen», afirmava Ester Maijó. «Des que he realitzat els projectes Erasmus tinc tres famílies, la meva i les dues que em van acollir. Bé, en realitat, en tinc una més, tots els amics que he conegut amb els projectes», deia l’alumna Maria Porras.

tracking