Diari Més

Reivindicació

Els ecologistes detecten «amenaces imminents» a l'Anella Verda

La plataforma SOS Costa Daurada demana la declaració del cinturó verd del terme municipal com a Espai d’Interès Natural

Relació de zones que SOS Costa Daurada defensa que s'han de protegir i conservar.

Els ecologistes detecten «amenaces imminents» a l'Anella VerdaSOS Costa Daurada

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma SOS Costa Daurada ha detectat fins a quatre «amenaces imminents» en sengles espais vinculats a l’Anella Verda i al litoral de Tarragona. Aquest col·lectiu ecologista defensa la conservació de l’espai natural del terme municipal perquè considera que «es troba assetjat per un conjunt d’amenaces urbanístiques que trinxen el territori, provocant la destrucció de pulmons que netegen la contaminació de l’aire i l’aigua provinent de la indústria».

Diverses entitats ecologistes han convocat per al dissabte 18 de maig la vuitena edició de la Caminada Reivindicativa, que enllaçarà la Canonja i els barris de Ponent amb la platja Llarga a través de l’Anella Verda. Els postulats que planteja SOS Costa Daurada formen part de les demandes d’aquest col·lectiu que demana «amb urgència i com a primera mesura» que es declari «l’Anella Verda Gaià-Francolí com a Espai d’Interès Natural (PEIN), per posar fre a la destrucció d’aquesta i que pugui esdevenir Reserva de la Biosfera».

Zones de risc

SOS Costa Daurada localitza les principals «amenaces» a la platja Llarga, la Budellera, la Vall del Llorito i l’entorn de Mas d’en Sorder, afectats per plans parcials urbanístics. El col·lectiu va referència «a la construcció d’un hotel i centres comercials al costat de l’antiga Ciutat Residencial, la creació d’un nou barri a la Budellera, la construcció de més habitatges a la Vall del Llorito i Terres Cavades i la conversió de Mas d’en Sorder en un hotel i una urbanització». En aquest darrer àmbit, recorda que «el 2016 es va fer una tala d’arbres per ampliar el camp del Golf Costa Daurada».

Per altra banda, la plataforma també alerta de les conseqüències que poden incidir en el medi ambient i els corredors biològics del terme municipal de Tarragona intervencions com «la construcció d’un hotel, restaurants i un passeig marítim als penya-segats de l’antic preventori de la Savinosa.

La plataforma demana que «canviï el plantejament actual de l’administració pública, deixant d’especular amb el totxo i l’especulació immobiliària, i canviar els models turístics insostenibles. SOS Costa Daurada vol una revisió «dels plans urbanístics afectats, que es declari la inviabilitat d’aquests projectes i es modifiquin els canvis d’usos de les terres amenaçades per megaprojectes, potenciant la qualitat de vida de les persones, la biodiversitat, els ecosistemes, les zones fèrtils de cultiu i espais naturals del litoral».

SOS Costa Daurada requereix «a la Diputació de Tarragona i a tots els ajuntaments afectats el compliment de les mocions aprovades a favor de la preservació del patrimoni natural, com és el cas de l’Anella Verda Gaià-Francolí, com l’aprovada fa temps per l’Ajuntament de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès».

tracking