Diari Més

Solidaritat

El Sopar Benèfic a favor del Telèfon de l'Amistat se celebrarà aquest dissabte

Els Pares Rogacionistes i l’Associació Amics de Loreto esperen la col·laboració de tres-centes persones en la trenta-unena edició

El pare Mario Buonnano és una de les persones que atén el Telèfon de l'Amistat.

El Sopar Benèfic a favor del Telèfon de l'Amistat se celebrarà aquest dissabteCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Amics de Loreto i els Pares Rogacionistes han convocat per aquest dissabte, 11 de maig, a les 21.30 hores i al Refugi 1 del Moll de Costa, una nova edició del tradicional Sopar Benèfic a favor del Telèfon de l’Amistat (977231111). Un dels seus responsables és el pare Mario Buonnano, qui va avançar que, com en anys anteriors, «ens trobarem unes tres-centes persones, segons va la venda de tiquets». Aquest any, el Sopar Benèfic arriba a la trenta-unena edició.

El preu del tiquet per poder assistir al Sopar Benèfic és de 35 euros i es pot adquirir al Santuari de Loreto (seu dels Pares Rogacionistes), Centro–Fuji (Rovira i Virgili, 19), Casa Figueres (Sant Agustí, 7) i Minimum (Governador González, 16). També es posa a disposició de les persones que vulguin col·laborar-hi una fila zero. Les donacions es poden fer als comptes bancaris següents: CaixaBank ES92 2100 0006 3601 0771 3417 i a CXBBVA ES05 0182 6243 1502 0001 8495.

El pare Buonnano va recordar que el Telèfon de l’Amistat va dirigit, de manera especial, «a aquelles persones malaltes o que estan soles i necessiten algú amb qui parlar i, també, rebem trucades de gent que està passant per un mal moment o que s’està desintoxicant d’alguna droga i cerca un suport». Buonnano va explicar que els dies en què es reben més trucades acostumen a coincidir amb el canvi d’estacions, «sobretot quan arriben la primavera i la tardor». També augmenta el nombre de trucades «quan es fa el canvi d’horari a la tardor i el dia s’enfosqueix més aviat». En aquestes circumstàncies, «moltes de les trucades les fan persones amb depressió», va apuntar. «Algunes persones fan tres i fins a quatre trucades en un dia», va afegir el pare Buonnano. A vegades, a més del contacte per telèfon, «s’estableix un de més personal, i sempre que podem ajudem la gent necessitada», va remarcar.

El Telèfon de l’Amistat va ser fundat l’any 1978, dos anys després de la constitució de l’Associació Amics de Loreto, que va tenir en el radiofonista Josep Maria Tarrasa el seu primer president. La primera edició del Sopar Benèfic va tenir lloc deu anys més tard. El Telèfon de l’Amistat el va inaugurar el pare Carmelo Capizzi i, des del dia 10 de desembre d’aquell, any ha funcionat de manera ininterrompuda. Aquest 2019 celebrarà els 41 anys de vida.

La primera edició del Sopar Benèfic es va fer a la localitat d’Altafulla. Després, es van celebrar dues més a la seu del Club Tennis Tarragona i, posteriorment, i al llarg de vint anys, a l’antiga Ciutat Residencial. La d’enguany serà la quarta vegada que tindrà per escenari les instal·lacions de l’Autoritat Portuària de Tarragona. L’accés al Refugi 1 no es farà per la porta principal, ja que des d’aquesta setmana una part de la nau es destina a zona de recepció dels turistes que arriben a Tarragona en creuer o que fan l’embarcament.

El pare Buonnano va agrair la col·laboració «dels amics que ens ajuden a mantenir el Telèfon de l’Amistat, una eina que es posa a disposició d’aquelles persones que, per motius diversos, necessiten posar-se en contacte amb algú per rebre un consell o algun tipus d’ajuda, o simplement ser escoltada».

tracking