Diari Més

Reconeixement

Dos investigadors de la URV, distingits al programa ICREA Acadèmia

Amb aquests guardons el Govern reconeix el talent dels acadèmics del sistema universitari català

Els investigadors Domingo (esquerra) i Llobet, renoven la distinció per cinc anys més.

Dos investigadors de la URV, distingits al programa ICREA AcadèmiaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els investigadors de la URV Josep Domingo-Ferrer i Eduard Llobet han tornat a ser distingits alprograma ICREA Acadèmia, de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats. Domingo-Ferrerés investigador del Departament d’Enginyeria Informàtica i Matemàtiques i va obtenir aquest reconeixement l'any 2008 i el 2013. D'altra banda, Eduard Llobet, del Departament d’Enginyeria Electrònica, Elèctrica i Automàtica, el va rebre el 2012.

Josep Domingo-Ferrer dirigeix laCàtedra UNESCO de Privadesa de Dadesi, des del desembre del 2015, ésdirector acadèmic del Pla Serra Húnter. Els camps de recerca del catedràtic són la privadesa i la seguretat de dades, concretament la creació de tecnologies per conciliar seguretat, privadesa i funcionalitat en la societat de la informació. Dirigeix el grupCRISES, de seguretat i privadesa de dades de la URV.

De la seva banda, el professor Eduard Llobet Valero és doctor enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya i catedràtic d’universitat a la URV des del 2009, on exerceix la seva docència a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria. El professor Llobet treballa en el desenvolupament de sistemes sensors per a la detecció selectiva de gasos emprant nanomaterials i ha estat convidat repetides vegades a realizar estades de recerca a França i al Japó.

El Programa ICREA Acadèmia té la finalitat d’incentivar i recompensar l’excel·lència investigadora del personal docent i investigador (PDI) doctor amb vinculació permanent a les universitats públiques catalanes. Es un programa d’intensificació de la recerca del professorat que imparteix docència i que es troba en fase activa i d’expansió de la seva activitat investigadora. D’aquesta manera, es pretén que es puguin dedicar a la seva recerca i a la retenció de talent investigador dins del sistema universitari de Catalunya. Durant cinc anys, els investigadors reconeguts com a ICREA Acadèmia reben 16.000 euros bruts anuals i les universitats de l’investigador seleccionat, un cànon de 4.000 euros anuals per a la gestió del programa i 20.000 euros anuals més, que es destinen a finançar preferentment la contractació de personal per rebaixar la tasca docent del premiat o ajudar-lo en accions relacionades amb la seva activitat de recerca.

La URV compta a hores d’ara amb cinc investigadors més que tenen actualment aquesta distinció: un el 2016, Alex Arenas; tres el 2015, Montserrat Diéguez, Sergio Nasarre i Josep Maria Poblet, i un el 2014, Lluís Marsal.

tracking