Diari Més

Ballesteros s'obre a governar a Tarragona amb tots menys Vox i la CUP

L'actual alcalde afronta la campanya amb «optimisme» i amb l'aspiració de «governar en solitari»

L'alcalde i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, serà un dels participants al debat.

Ballesteros: «M'indigna que IKEA no respongui, he deixat de comprar-hi»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat socialista a la reelecció com a alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha afirmat que, si després de les pròximes eleccions municipals es dona un escenari de govern de coalició a la ciutat, està obert a parlar amb tots els partits «menys amb Vox i la CUP».

En una entrevista amb EFE, Ballesteros ha recordat que des de 2007 governa la ciutat amb acords «amb tots els partits» i que en l'última legislatura va tenir el suport del PP a l'equip de govern, si bé, ha subratllat, governant amb el programa socialista.

Els resultats de les eleccions generals del passat 28 d'abril a Tarragona, a les quals el PSC va guanyar a la ciutat pel davant d'ERC, permeten a Ballesteros afrontar la pròxima campanya amb «optimisme» i amb l'aspiració de «governar en solitari».

El candidat ha puntualitzat que això pot ser possible amb «una majoria sòlida» que li permeti fer «geometria variable» a partir del programa del PSC.

Ballesteros ha avançat que, si no es dona aquest escenari, obrirà «la porta a tots per parlar d'un tema», Tarragona, «més enllà» d'altres assumptes de l'actual escenari polític.

Per a aquest diàleg presentaria les seves propostes electorals dirigides a aconseguir «una majoria progressista» i basades en la lluita contra la pobresa, a favor «d'aquells que ho estan passant pitjor», combatre l'atur, amb polítiques d'accent feminista i amb la implantació d'una mesura inèdita a Espanya: l'autobús urbà públic gratuït.

L'actual alcalde ha puntualitzat que, d'aquest oferiment inicial, exclou Vox i la CUP perquè «el diàleg» amb ells per a la formació de govern és «complex».

Sobre la CUP ha citat el seu paper actor a l'anomenat «cas Inipro», pel qual l'alcalde en funcions està processat al costat de catorze persones més pel Jutjat d'Instrucció número 1 de la ciutat, que investiga un possible finançament irregular del PSC mitjançant l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona (IMSST).

Ballesteros diu estar convençut de la seva «desimputació» en aquest cas, però lamenta que la CUP, que «tant diu no creure» en la Justícia espanyola, sigui qui «més hi recorre».

tracking