Diari Més

Tres de les quatre pirotècnies del Concurs de Focs seran nouvingudes

Repeteix respecte a l’edició de l’any passat la Pirotecnia del Mediterráneo, que va quedar segona i ve amb intenció de guanyar

La regidora de Festes, Begoña Floria, acompanyada de Xavier González, director tècnic del Concurs Internacional de Focs Artificials.

Tres de les quatre pirotècnies del Concurs de Focs seran nouvingudesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 29a edició del Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona arriba amb majoria d’empreses nouvingudes a la ciutat. Tres de les quatre pirotècnies que mostraran els seus treballs els dies 3, 4, 5 i 6 de juliol participaran al Concurs per primera vegada, mentre que una d’elles, Pirotecnia del Mediterráneo, repetirà després de finalitzar segona en l’edició de l’any passat, molt a prop de la vencedora.

Cada pirotècnia actuarà un dia i l’ordre és el següent: la granadina Pirotecnia Esteban Martín SL, la també de Granada Pirotecnia Alpujarreña, Pirotecnia del Mediterráneo (València) i la francesa Pirotecnia Aquarêve.

Tal com va destacar Begoña Floria, regidora de Festes, «s’han presentat dotze propostes al Concurs, per les tretze de l’any passat» en un esdeveniment que tindrà «el mateix pressupost, 100.000 euros».

El primer premi és el Trofeu Venus Ciutat de Tarragona, que és l’adjudicació dels espectacles públics de focs artificials durant les Festes de Santa Tecla del 2019, per valor de 26.000 euros.També es mantindrà el premi especial Festa Major de Granollers-Trofeu Blancs i Blaus, atorgat per l’Ajuntament de Granollers i que se l’emporta l’empresa de la península ibèrica millor classificada. La vencedora realitzarà els espectacles de focs artificials de la Festa Major de Granollers per un valor de 15.000 euros el castell de focs i 2.999 euros les tronades.

El jurat, tal com va destacar el director tècnic del Concurs, Xavier González, «el formaran dotze persones, entre experts i gent vinculada amb Tarragona».

Pirotecnia Esteban Martín SL (3 de juliol)

Aquesta pirotècnia de Granada «ja feia anys que volia entrar en el Concurs de Focs», segons Xavier González. Es tracta d’una empresa familiar que es va fundar l’any 1895 i que ha anat passant de generació en generació. Té molta tradició i ha guanyat el VII Concurs de Pirotècnia Ciudad del Ejido i va assolir el primer premi en el Concurs Internacional de Pirotècnia Ciudad del Ejido els anys 1999 i 2000.

Pirotecnia Alpujarreña (4 de juliol)

La pirotècnia granadina es distingeix per les noves tecnologies en els seus espectacles, «trets digitals», segons detallava Xavier González. L’empresa va sorgir l’any 1890 i no només es dedica al llançament de focs artificials, sinó també a la fabricació i disseny d’aquests. Va ser l’encarregada de la Mascletà d’Alacant al 2015 i la novena Mascletà de les Falles de València l’any 2018.

Pirotecnia del Mediterráneo (5 de juliol)

Aquesta empresa valenciana creada l’any 2015 ja va participar en el Concurs Internacional de Focs Artificials de l’any passat, on va finalitzar en segona posició. Ara, vol fer-se amb la victòria. Pirotecnia del Mediterráneo ha disparat en espectacles com la Festa de la Magdalena de Castelló, el Concurs Internacional de l’Ejido i el de Donostia. El seu gerent, Antonio García, compta amb una gran experiència.

Pirotecnia Aquarêve Artificie (6 de juliol)

Una altra empresa que està molt lligada a les noves tecnologies. És francesa i va néixer l’any 1991. Està especialitzada en el disseny d’espectacles piromusicals, performances i la creació d’efectes especials per a espectacles. Ha actuat a localitzacions a nivell internacional com Biauzzo (Itàlia) i a les ciutats franceses de Thionvelle, Metz, així com a la Vinexpo de Bordeaux.

tracking