Diari Més

Milà diu que l'actuació a les Parcel·les Iborra podria començar «en mig any»

El projecte d’urbanització es troba en la fase de recepció de possibles al·legacions

Aquest serà un dels carrers que s'urbanitzarà quan s'hagin aprovat els tràmits de manera definitiva.

La urbanització de les Parcel·les Iborra s'aprovarà després de l'estiuOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte d’urbanització de la zona coneguda com a Parcel·les Iborra podria començar «en mig any», va informar ahir a aquesta redacció Josep Maria Milà, regidor de Territori de l’Ajuntament de Tarragona. El projecte porta diversos anys de retard, ja que es va aprovar inicialment el 2011, però propietaris de la zona es van oposar des d’un inici. L’objectiu és urbanitzar aquest espai que es troba en les proximitats del Nàstic i de l’antiga circumval·lació, amb la construcció de carrers i posar els diferents serveis. El projecte preveu «la construcció de cases en filera i unifamiliars», va apuntar Milà, qui va apuntar que, en l’actualitat, el projecte està a informació pública i, posteriorment, «s’analitzaran les al·legacions» que es puguin presentar.

El pressupost per urbanitzar l’espai ascendeix a gairebé 3 milions d’euros. Aquesta xifra és menor de la que s’havia dit amb anterioritat, xifrada en prop de 5 milions d’euros. Els costos es repartiran entre el veïnat de manera proporcional. Les finques petites hauran d’abonar entre 25.000 i 35.000 euros, mentre que les més grans pagaran entre 300.000 i 400.000 euros, segons el que està previst. Una vegada s’hagi urbanitzat la zona, els propietaris de les finques podran construir-hi habitatges.

Cal recordar que l’any 2016 una desena de famílies de la zona van mostrar la seva oposició a la desaparició de les seves cases. En aquella ocasió, els afectats van assegurar que feia més de deu anys que demanaven l’autorització per instal·lar el clavegueram, però que des del consistori els ho havien impedit. Molts anys després, sembla que el projecte, de manera definitiva, ja ha enfilat la recta final del projecte.

tracking