Diari Més

Societat

Les dones creadores adquireixen protagonisme al Festival Sota la Palmera

L’Espai Jove la Palmera acollirà una quarentena d’activitats del 10 de juliol al 3 d’agost

Imatge de la presentació de la programació del Festival Sota la Palmera 2019.

Les dones creadores adquireixen protagonisme al Festival Sota la PalmeraMauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Sota la Palmera promourà la projecció i visualització de dones creadores en la seva nova edició, que tindrà lloc del 10 de juliol al 3 d’agost a l’Espai Jove la Palmera. L’esdeveniment programa una quarentena d’activitats amb la música, cinema i contes com a plats principals. Entre els noms propis destaquen el de Marinah, exvocalista d'Ojos de Brujo, el folk-indie de Pavvla, l'arrel de la Balkan Paradise Orquestra o el flamenc de María José Llergo. Tots els actes seran gratuïts.

Les dones adquireixen rellevància en el festival d’enguany, ja que «més de 70 pujaran a l’escenari o s’han implicat en la coprogramació del festival», segons ha afirmat la regidora de Joventut, Ivana Martínez. «Des de la Conselleria de Joventut dediquem esforços a detectar i posar en valor les produccions culturals de dones creadores per reforçar la seva emprenedoria i empoderament com a part important en el desenvolupament cultural i comunitari», ha assegurat la regidora.

Pel que fa a l’estructura del festival, es basarà en tres nits temàtiques: els dimecres, amb cinema i contes; els dijous amb nits temàtiques -clown, il·lustració, dansa i soul- i els divendres i dissabte amb diverses propostes musicals.

En relació als concerts, destaquen els noms de Marinah, qui va ser cantant i compositora d'Ojos de Brujo, que actuarà el divendres 2 d'agost. El soul de la formació barcelonina The Sey Sisters, el rap de Fetitxe13 o el rap electrònic de Pupil·les són altres de les propostes que es podran escoltar en aquest espai.

El Festival Sota la Palmera està organitzat per la Conselleria de Joventut de l'Ajuntament de Tarragona, amb el suport i l'assessorament de les entitats Vòrtex, Nunny G, La Im.perfecta Dansa, Bravecoast, Grups de Teatre Jove i Tarracosurfers. La Conselleria de Cooperació participa en la programació de les sessions de contacontes i cinema a la fresca.

tracking