Diari Més

La Junta Electoral imposa a l'ACN la participació de Begoña Floria al debat de caps de llista

Ballesteros es fa enrere a última hora i anul·la la seva participació, que havia confirmat setmanes abans el seu cap de campanya

La consellera de Cultura, Begoña Floria, forma part de la Comissió del Nomenclàtor.

La consellera de Cultura, Begoña FloriaMauri Fernández

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha emès una resolució aquest dimecres a la tarda on, en resposta a un recurs del PSC, imposa a l'ACN la participació de la candidata número 4 de la candidatura socialista a l'alcaldia de Tarragona en el debat dels caps de llista, permetent així que l'alcaldable, Josep Félix Ballesteros, es faci enrere i s'absenti en el darrer moment. L'Agència Catalana de Notícies celebra aquest dimecres a la tarda aquest debat en el marc del seu 20è aniversari i havia convocat els candidats a l'alcaldia de Tarragona dels partits amb representació a l'Ajuntament. Tots ells havien confirmat la participació, inclòs Ballesteros, que va fer-ho setmanes abans a través del seu cap de campanya. Aquest dimarts, però, l'actual alcalde i candidat socialista va decidir que preferia no assistir, intentant anul·lar així la seva assistència i demanant que el seu lloc fos ocupat per la número 4 de la llista, Begoña Floria. Des de la direcció de l'ACN, però, han mantingut que el debat era de caps de llista i per respecte a la resta de candidats a l'alcaldia, es mantindria el criteri d'acceptar només als números 1.

És aquesta diferència la que ha fet que el PSC acudís a la Junta Electoral, que finalment ha imposat la número 4 a un debat de caps de llista en resoldre que «procedeix acceptar la petició» dels socialistes. L'escrit obliga que Floria «participi en representació d'aquesta formació política».

Abans de recórrer a la JEP, però, els socialistes havien rebut la petició per escrit del director de l'ACN, Marc Colomer, perquè «reconsideressin la no assistència de l’alcalde i candidat a la reelecció i es retornés a l’escenari que el PSC va confirmar el 26 d’abril». «La invitació al debat que hem organitzat amb motiu dels 20 anys de l’Agència està dirigit als caps de llista i candidats a l’alcaldia de les organitzacions polítiques amb representació municipal. Canviar aquest criteri a un dia de la celebració del debat entenem que esdevindria un greuge per a la resta de caps de llista que sí que mantenen el compromís d’assistir-hi», ha argumentat Colomer als socialistes.

Des del PSC de Tarragona, però, han insistit en la seva negativa a que Ballesteros assistís, trencant així l'acord i fent-se enrere en la seva confirmació, fins a imposar via judicial la participació de la número 4 al debat pensat per a candidats a l'alcaldia. És per això que la Junta Electoral ha acabat determinant que «l'ACN, en virtut del dret a la llibertat d'informació, pot triar per a l'organització dels debats electorals aquell format que estimi oportú i d'interès per a la ciutadania», però «no obstant això, aquesta llibertat no inclou, en període electoral, excloure la representació d'una formació política que ha estat convidada i que tenen representació política en l'actual consistori, quan aquesta proposa a un candidat diferent al primer de la llista per raons d'agenda sobrevinguda i inexcusable del qual ha estat convidat».

tracking