Diari Més

Els socialistes es queixen que han estat «vetats» al debat preelectoral de l'ACN

Josep Fèlix Ballesteros, que havia confirmat la seva assistència, no pot assistir i Begoña Floria l'havia de substituir

L'alcalde i candidat del PSC, Josep Fèlix Ballesteros, serà un dels participants al debat.

Ballesteros: «M'indigna que IKEA no respongui, he deixat de comprar-hi»Gerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PSC de Tarragona no participarà al debat preelectoral en motius de les eleccions municipals, organitzat per l'Agència Catalana de Notícies (ACN), per aquest dimecres a les 19 hores alSaló d'Actes del Col·legi d'Advocats. En aquest, havien de participar elscandidats a l'alcaldia de Tarragona.

La formació socialista va confirmar la participació de l'actual alcalde i candidat a l'alcaldia, Josep Fèlix Ballesteros, el passat 26 d'abril. Però, finalment, aquest no pot anar i havia avisat que en el seu lloc hi seria Begoña Floria, membre de la candidatura.Sembla ser que l'ACN no ha acceptat aquest canvi, fet que el PSC ha titllat de «greu». L'absència de Ballesteros es deu a que va ser convidat des de la secció d'atletisme del Club Gimnàstic de Tarragona a un acte amb més de 100 atletes i les seves famílies a l'Anella Mediterrània.

Els socialistes consideren que elmitjà de comunicació, que és de caràcter públic, «incompleix els criteris de representativitat i neutralitat informativa i que hauria de garantir la pluralitat política de la ciutat». Per aquest motiu, demana que l'agència reconsideri la decisió.

Des del partit asseguren Floria, que forma part de la llista socialista per als comicis de maig, és una «persona amb suficient coneixement i experiència per poder defensar i explicar les seves propostes».L'actual portaveu del Grup Municipal Socialista ha lamentat que «l'agència pública refusi la presència del principal partit polític de la ciutat, impedint així representar, explicar i debatre el programa electoral del PSC amb la resta de formacions que concorren a les eleccions municipals del 26 de maig».

Alhora, ha recordat que «la llei electoral fixa que tots els membres d'una candidatura tenim els mateixos drets i deures, i representem per igual el partit que la representa».Finalment, ha conclòs que «és greu que una cadena amb finançament públic amenaci amb deixar una cadira buida, amb la intenció de fer escarni públic i contribuir a lesionar la imatge del partit recurrent». Per Floria, cal respectar la llibertat dels partits a ser representats com a millor considerin.

tracking