Diari Més

Política

El ple aprovarà la cessió d'una finca per fer un institut a l'Arrabassada

El solar està localitzat a la Vall de l’Arrabassada, prop del Nou Estadi, al costat d’on actualment es construeix una escola

Solar que l'Ajuntament cedirà a la Generalitat per construir el futur institut-escola.

El ple aprovarà la cessió d'una finca per fer un institut a l'ArrabassadaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de l’Ajuntament de Tarragona que se celebrarà el pròxim divendres, dia 10 de maig, sotmetrà a l’aprovació dels grups municipals la cessió gratuïta, a favor de la Generalitat, d’una finca on l’administració catalana té prevista la construcció d’un institut. El solar està a tocar de l’espai on, actualment, s’edifica l’Escola Arrabassada, a pocs metres de distància de les instal·lacions del Club Gimnàstic i del Nou Estadi. El regidor de Territori, Josep Maria Milà, va explicar ahir a aquesta redacció que el futur «institut de secundària serà per a estudiants de fins a 16 anys». El següent pas ja haurà de ser la redacció del projecte constructiu i la seva adjudicació per part de la Generalitat, que serà l’administració que rebrà el solar per poder dur a terme aquesta infraestructura educativa.

La construcció de l’institut-escola és una antiga reivindicació dels veïns de la Vall de l’Arrabassada i de l’Associació de Mares i Pares (AMPA) del col·legi. El motiu és que aquest barri de Llevant no disposa de cap institut i els joves de la zona que estudien secundària estan obligats a desplaçar-se fins a l’Institut Antoni Martí i Franquès». En el seu dia, el regidor d’Educació, Francesc Roca, va avançar que la futura entrada en servei l’institut-escola «ens permetrà descongestionar tot el centre de Tarragona pel que fa a la secundària obligatòria».

Pel que fa a l’escola que albergarà els alumnes de primària, ja es pot apreciar l’esquelet de tres plantes de superfície i la previsió és que el projecte estigui enllestit el 2020, mentre que l’institut de secundària podria ser una realitat en el decurs del 2021, segons el calendari establert.

Aquesta intervenció implicarà que la ciutat passarà a comptar amb un segon institut-escola, després de l’ampliació dels estudis de secundària a l’Escola Mediterrani el curs 2017-2018, amb la qual cosa els alumnes del barri de la Vall de l’Arrabassada no hauran de desplaçar-se fins al centre de la ciutat, com fan actualment, amb l’inconvenient que aquest fet pot representar per les famílies que resideixen en aquesta zona de Llevant.

tracking