Diari Més

Urbanisme

El canvi de les canonades d'aigua a Cala Romana s'iniciarà a mitjans de setembre

L’operació ascendeix a quasi dos milions d’euros i l’objectiu és eliminar la presència d’amiant

Els veïns de Cala Romana confiaven que el canvi de les canonades es faria al llarg d'aquest hivern.

El canvi de canonades d'aigua a Cala Romana porta 4 mesos de retardDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La substitució de més de sis quilòmetres de tubs de la xarxa de conducció d’aigua de Cala Romana s’iniciarà la segona quinzena del mes de setembre, va informar ahir a aquesta redacció l’Ajuntament de Tarragona. El calendari, de cinc mesos de durada, ha estat acordat amb l’associació de veïns, segons va indicar aquesta administració.

El canvi de les canonades d’aigua es durà a terme en quatre fases, amb la finalitat de perjudicar el mínim possible les persones residents en la urbanització. A més, les obres començaran en el tram final de la temporada de platja amb la mateixa finalitat. L’Ajuntament va subratllar que el projecte de canvi de les canonades «es farà de manera esglaonada» i la previsió és que les obres puguin estar enllestides «el pròxim mes de febrer». El pressupost ascendeix a 1.563.112 euros, més 326.253 euros més en concepte de l’aplicació de l’IVA.

El projecte preveu la substitució d’un total de 6.522 metres de canonades que tenen la particularitat que contenen amiant, un material altament perillós en determinades circumstàncies i prohibit des dels anys 90 a causa de la seva alta toxicitat. L’execució del projecte començarà gairebé un any després de la primera data que va facilitar l’Ajuntament per dur-lo a terme, entre altres motius perquè, a petició dels veïns de la urbanització, es va decidir no fer-lo en el decurs de l’estiu, quan els perjudicis a la població podrien ser més significatius. Per altra banda, la substitució de les canonades redundarà de manera positiva en la reducció de fuites, ja que el rendiment de la xarxa és d’entre un 60 i un 65 per cent. Prop de 360 llars de Cala Romana tenen contractat el subministrament d’aigua amb Ematsa.

tracking