Diari Més

Serveis Socials

Uns 145 voluntaris participaran en el recompte de persones sense sostre a Tarragona

L'objectiu és saber quin és el seu estat per desenvolupar accions que donin resposta a la seva situació

Imatge d'arxiu d'una acció feta a causa de les baixes temperatures amb els sense sostre a Tarragona

Tarragona localitza 49 persones sense sostre durant la campanya de recompteMauri Fernández | Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona juntament amb diferents associacions realitzarà la nit del 14 al 15 de maig el recompte de les persones sense sostre, és a dir, persones que pernocten al carrer o utilitzen alguns dels recursos que existeixen a la ciutat adreçats a aquest col·lectiu. L’objectiu d'aquest és saber quin és l’estat i la quantitat de persones que viuen sense sostre per desenvolupar accions que donin resposta a aquestes situacions.

145 persones voluntàries, dividides en petits grups, seran les encarregades de realitzar-lo pels carrers del centre de la ciutat, els barris i també les zones disseminades. Els voluntaris rebran una formació prèvia amb professionals experts en una sessió que es desenvoluparà dimecres 8 de maig al Campus Catalunya de la URV.

El recompte sorgeix de la necessitat d’entitats i de l’Administració d’analitzar i treballar el fenomen del sensellarisme. Tarragona se suma així a altres recomptes que s’han desenvolupat en altres ciutats a partir del projecte europeu 'The European end street Homelessness'.

El primer recompte a la ciutat, impulsat per la Xarxa d’atenció a persones sense llar de la ciutat de Tarragona, es va fer l’any 2017 i es van comptabilitzar 49 persones dormint al carrer.

En la segona edició hi participen l’Ajuntament Tarragona, l’Associació Joventut i Vida, Associació Pax Mundo, Càritas Interparroquial de Tarragona, Creu Roja, ECAS, Fundació Arrels, Fundació Bonanit, ONG Adra, Fundació pel suport social i solidari, INTRESS, Fundació Formació i Treball, Regió sanitària del Camp de Tarragona, Àrea de Serveis Socials d'Execució Penal a l'Àmbit Territorial de Barcelona, Càtedra d’Inclusió Social de la URV i Oficina de voluntariat de la URV.

tracking