Diari Més

La neteja centra el programa electoral d'Ara Tarraco 5 Estrelles

La formació es basa en deu línies de treball que van des de la participació ciutadana fins a les millores de les platges, passant per l’oci nocturn

David Varona, el segon començant per l'esquerra, durant l'acte de precampanya.

La neteja centra el programa electoral d'Ara Tarraco 5 EstrellesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En deu punts es basa el programa electoral d’Ara Tarraco 5 Estrelles, una formació que aplega «gent de dretes i d’esquerres, independentistes i no independentistes, però que ho deixa tot de banda per a treballar per la nostra ciutat». Així ho assegurava David Varona, candidat a l’alcaldia per a l’esmentada formació i que vol canviar radicalment certs punts de la ciutat.

La neteja és per a ell el «més preocupant» d’un programa que està dividit en deu línies de treball. En el que seria la presentació en societat de la formació, Varona va detallar, a la seu del partit (Rambla nova amb carrer Unió), que «a mi, el que em fa patir més, és la neteja. Volem una Taragona neta i (si tenen representació al govern municipal) demanarem una revisió exhaustiva del contracte de neteja», tot afegint que «la broma ens està costant cada any més de vint milions d’euros».

Més participació

A banda, Varona va deixar clar que «necessitem una Tarragona més participativa, no podem aparèixer només cada quatre anys. Volem que els electors tinguin veu i vot en les decisions que tinguin a veure amb la ciutat».

El cinquè dels punts que apareix en el seu programa parla dels joves i dels espais que han de tenir a la ciutat: «Els joves són el futur». En aquest sentit, David Varona va expressar que una de les idees que ha tingut perquè aquests puguin desenvolupar les seves activitats és «proposar a la Generalitat la conversió de l’antiga presó en un indret on els joves tinguin la possibilitat de tirar endavant projectes i realitzar diverses activitats».

En el programa d’Ara Tarraco 5 Estrelles també hi té força presència el fet de preservar el patrimoni de Tarragona i impulsar-lo en la mesura del possible. Per això, el seu candidat va catalogar d’«inacceptable que la UNESCO et doni un toc d’atenció per no cuidar el nostre patrimoni».

Oci nocturn

La reactivació i ordenació dels espais d’oci nocturn també és un dels fets que vol canviar Ara Tarraco 5 Estrelles si entra a formar part del govern. «Volem un oci ordenat i que respecti la convivència», apuntava el candidat, tot incidint en el fet que s’hauria de reactivar la zona del Port a les nits.

Un «regidor de barri» és necessari per a David Varona, igual que la figura del sereno per a intentar millorar la seguretat a la ciutat. Revisar la velocitat del radar de l’autovia A-7 en el seu pas per Tarragona es convertirà també en una de les prioritats per a un partit que, segons el seu màxim representant, «és totalment assembleari», amb què les decisions es prendran sempre en conjunt.

Algunes de les seves premisses seran «escoltar, dialogar i actuar», segons un David Varona que va reconèixer que «som nous, per tant, en cap cas qualsevol resultat serà un fracàs. Volem una oportunitat i, si la podem tenir, l’aprofitarem». No es tanquen a cap hipotètic pacte, ja que «som joves i, si comencem a tancar portes, anirem malament». També va reconèixer el candidat que «potser arribem una mica tard, però els esprints sempre són bons».

tracking