Diari Més

Infraestructures

Els creueristes posen bona nota a la nova central de recepció de turistes

Turistes embarcats en el Costa Magica van estrenar ahir les instal·lacions del Port de Tarragona ubicades en la terminal localitzada al Tinglado 1

Desenes de turistes esperant pujar a l'autobús que els havia de traslladar fins al creuer Costa Magica, ahir a la tarda.

Els creueristes posen bona nota a la nova central de recepció de turistesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 800 creueristes van estrenar la nova estació de recepció de passatgers, inaugurada ahir al Tinglado 1 del Moll de Costa. Tot i que algunes de les persones consultades per aquesta redacció van comentar que «hi ha coses a millorar», en general les respostes van ser positives. Ahir van desembarcar del Costa Magica prop de 400 persones i un nombre similar va realitzar el check-in en les noves instal·lacions habilitades per l’Autoritat Portuària, amb la finalitat d’embarcar per iniciar un creuer que les portarà a Cadis, Lisboa, Vigo, Amsterdam i Estocolm, entre altres ports europeus.

Alguns creueristes, provinents d’altres ciutats com Madrid o La Bañeza, van arribar molt d’hora a les instal·lacions del Port i no van embarcar fins a les 5 de la tarda, aproximadament, quan des del creuer es va fer l’autorització. Uns autobusos esperaven els turistes per traslladar-los al Costa Magica, mentre que altres van utilitzar el servei de taxi i cotxes particulars per desplaçar-se a un nou destí, un cop desembarcats.

Pendents de la pantalla on havia de sortir el número de l’autobús que els havia de traslladar al Costa Magica estaven Rosa Vidal i Rafel Serrano, un matrimoni de Barcelona que resideix a Creixell des de fa uns anys. «Fem un viatge per celebrar el cinquantè aniversari del nostre casament i és la primera vegada que embarquem a Tarragona». Rosa va explicar que el procés de check-in «ha anat molt bé i la gent que ens ha atès ha estat súper amable».

Un matrimoni de Riba-roja i resident a Tarragona, expert en viatges en creuers, també va fer una valoració positiva de la nova terminal i es va mostrar molt satisfets «de poder embarcar aquí per primera vegada». Aquesta dada va ser destacada de manera especial per Cristóbal Cervelló i Maria Arbolí, els quals ahir iniciaven el seu vint-i-setè creuer. «En Cristóbal ha fet 88 anys i en portem 58 de casats, i hem pensat que fer aquest creuer era una bona manera de celebrar-ho», va dir Maria, qui va remarcar que els tràmits previs a procedir a l’embarcament «han estat molt bé i han sigut ràpids». El matrimoni de Riba-roja va destacar que la nova terminal «donarà molta vida a Tarragona i també anirà bé per persones que arriben per mar per passar una setmana a Salou». Després de molts embarcaments al port de Barcelona, Cristóbal va apuntar que a la capital catalana «hi ha molts creuers i, a vegades, coincideixen un grapat, i a Tarragona hem fet cua només cinc minuts abans de deixar les maletes perquè les portin al vaixell».

Persones provinents de diversos països es van donar cita a la central de recepció de creuers. Aquest va ser el cas de la italiana Ana Ferlito, qui acompanyada d’altres membres de la seva família es disposava a pujar a l’autobús que l’havia de traslladar al Costa Magica. «Tot ha anat molt bé i els tràmits els hem fet amb comoditat», va dir.

Rosa María Paranio, lleonesa de La Bañeza i persona que realitza creuers de manera habitual, va dir que «sempre, en acabar un creuer, escric els meus suggeriments per millorar al web de Costa Cruceros». Després d’assegurar que «Tarragona és una ciutat molt bonica i per fer els tràmits per embarcar ens hem trobat gent molt amable», també va recomanar «posar un petit bar, perquè ja no queda res a les màquines de vending i, com he arribat molt aviat amb l’AVE, fa quatre hores que estic asseguda aquí». També va apuntar que «la instal·lació és una mica incòmoda per a la gent gran. Al costat de Rosa María Paranio hi havia un home de Madrid que va preferir no facilitar les seves dades personals, qui va dir que la terminal «està molt bé» i va donar la raó a la viatgera lleonesa pel que fa a la conveniència de «posar un petit bar, ja que he hagut de traslladar-me fora per menjar alguna cosa i, en aquests casos, sempre tens la intranquil·litat de no saber quan hauràs d’embarcar».

tracking