Diari Més

Nadal proposa que els carrers Reial i Mar siguin de direcció única

El candidat a l’alcaldia de Junts per Tarragona presenta el seu llistat d’intervencions per millorar la vida dels residents al Barri del Port

Diversos membres de la candidatura de Junts per Tarragona a

Dídac Nadal es compromet a revitalitzar el Barri del PortCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Convertir els carrers Reial i Mar en vies de direcció única forma part del paquet de propostes que l’alcaldable de Junts per Tarragona, Dídac Nadal, té per al Barri del Port. Nadal, acompanyat de diversos membres de la seva candidatura, ha presentat avui el programa que proposa per millorar «les condicions de vida» de les persones que resideixen a la Part Baixa. «El meu compromís és fer un pla integral per tots els districtes de la ciutat i, en concret, per al Barri del Port, que el necessita en tota la seva extensió», ha dit. Aquesta zona de la ciutat «requereix actuacions urgents i inevitables», segons ha dit Nadal en una roda de premsa celebrada a la plaça dels Carros, «un dels espais més històrics de la ciutat».

El pla integral que proposa Nadal es faria «en dues fases». La primera, consistiria a «fer una anàlisi de la situació en què es troba el districte, identificar les necessitats prioritàries i destinar-hi una dotació econòmica, a més de millorar la neteja i la seguretat, i implantar una policia de barri que sigui pròxima a la ciutadania». La inseguretat és una de les qüestions que més preocupa a l’Associació de Veïns del Barri del Port, que fins i tot ha portat la seva protesta als plens municipals.

En la segona fase, el candidat de Junts per Tarragona a l’alcaldia de la ciutat vol «fer un control de pisos ocupats, millorar les voreres i fer que els carrers Reials i Mar siguin de direcció única per millorar la vida de la gent i del comerç», ha remarcat.

A mitjà termini, Nadal considera que és necessari «arranjar el sistema de clavegueram», una de les moltes reivindicacions que fan els veïns del barri des de fa temps, així com crear «equipaments com un centre cívic i una llar d’infants municipal», ha apuntat Nadal, qui ha afegit que «ningú posa en dubte que aquest barri de la ciutat requereix un canvi».

El cap de llista de Junts per Tarragona ha recordat que, en el decurs d’un ple municipal, «fins i tot Josep Fèlix Ballesteros va votar unes actuacions per millorar el Barri del Port». «Aquestes mesures van ser aprovades el juny del 2018 i encara no s’ha fet res», cosa que el candidat de la formació nacionalista considera «incomprensible».

Per a Nadal, «la màxima prioritat per aquest i per tots els barris és transformar Tarragona en una ciutat amable». Com a exemple, ha dit que «calen voreres en condicions». A més, va afirmar que «hem de millorar la imatge del Barri del Port i convertir-lo en un lloc on hi hagi cultura i exposicions, perquè la seva gent s’ho mereix».

L’alcaldable ha assegurat que «estem encoratjats per fer una feina rigorosa». En el darrer any «hem recollit les opinions de la gent i les tenim al cap». «Coneixem bé les necessitats dels tarragonins i sabem que hem de fer per millorar les seves condicions de vida fent, com he dit, una ciutat amable».

Nadal s'ha mostrat convençut que en les eleccions del pròxim 26 de maig la seva llista obtindrà bons resultats. En els darrers comicis, quan Junts per Tarragona es va presentar com Convergència i Unió, va sumar tres regidors. La desaparició d’aquests partits obre un interrogant sobre els resultats que tindrà el 2019.

tracking