Diari Més

Patrimoni

La tanca de Sedassos es retarda per desavinences amb l'empresa del projecte

L’Ajuntament adjudicarà per contracte menor les obres que falten fer finalitzar la intervenció en aquest sector del Circ de Tarraco

Imatge que ofereix la tanca metàl·lica obra a l'espera que es posi la definitiva.

La tanca de Sedassos es retarda per desavinences amb l'empresa del projecteDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La intervenció al sector de Sedassos del Circ de Tarraco no ha finalitzat onze mesos després de la presentació pública de la reforma realitzada, consistent en la col·locació d’unes grades de fusta al damunt de les originals. Transcorregut aquest període de temps, encara s’ha de posar la tanca que ha de separar el monument de la zona destinada als vianants per protegir les restes d’època romanes, declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. L’Ajuntament va informar a aquesta redacció que «l’empresa adjudicatària hauria d’haver finalitzat les obres», però el projecte no ha conclòs a causa de «desavinences entre l’empresa i la direcció facultativa de l’obra». Per resoldre el contracte i adjudicar les obres de nou «s’han de fer els tràmits per garantir els drets de totes les parts», va apuntar aquesta administració.

L’Ajuntament va indicar que «el darrer escrit presentat –referent a aquest projecte i a la instal·lació de la tanca– per part de l’empresa que tenia adjudicades les obres és del mes de març» i es preveu que el conflicte «es resolgui ben aviat». Així les coses, ara l’objectiu prioritari és «adjudicar les obres que falten per fer amb un contracte menor i procedir a l’obertura al públic del monument».

Va ser en el mes de juny de l’any passat quan l’Ajuntament va anunciar la finalització de les obres de recuperació i integració urbanística del tram de grades del Circ de Sedassos, un cop va recepcionar el projecte. De manera provisional, es va instal·lar una tanca metàl·lica d’obra per evitar que la gent accedís a l’interior del monument, que encara és al mateix lloc, a l’espera que es posi la definitiva. Per aquelles dates també es va anunciar la futura instal·lació de càmeres de vigilància per evitar actes vandàlics. De moment, cap dels dos elements als quals l’Ajuntament va fer referència fa gairebé un any s’han plasmat en una realitat. La tanca metàl·lica ofereix un cert aspecte de deixadesa i fa que el Circ, un dels monuments més importants d’Hispània, no llueixi amb plenitud que mereix el recinte arqueològic.

tracking