Diari Més

El Dia del Teatre SGAE oferirà 11 obres a un preu equivalent al que perceben els seus autors

L'espectador pagarà el 10% de l'entrada en una desena de teatres de Barcelona, Tarragona i Igualada

Pla general de les butaques que la Sala Trono ha comprat a un teatre de Salamanca per al nou espai de la caixa escènica del Metropol. Imatge de l'11 de gener del 2018

escènica, Metropol, Sala Trono, programació, Joan Negrié, teatre, Begoña Floria, caixaRoger Segura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Dia del Teatre SGAE, impulsat per la Fundació SGAE i l'Associació d'Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA), oferirà 11 espectacles del 14 al 26 de maig a un preu equivalent a la quantitat que els pertoca als seus creadors. L'espectador pagarà el 10% de l'entrada (entre 0,95 i 1,50 euros), exactament el preu del dret d’autor, com a missatge de la campanya que promouen les dues entitats per visibilitzar l'autoria escènica contemporània. Hi participen 27 dramaturgs, coreògrafs i compositors en 10 espais escènics de Barcelona, Tarragona i Igualada. En total es vendran més de 1.500 entrades, que es posaran a la venda a partir d'aquest dimarts a les 16.00 hores.

El 90% restant del preu de l'entrada, entre 8,55 i 13,50 euros, l'assumeix l'SGAE. Anteriorment aquesta cita s'anomenava Dia de l'Autor SGAE. Els objectius, però, continuen sent la sensibilització de l'espectador sobre el dret d’autor i l'impuls del consum del teatre d'autors de Catalunya.

Algunes de les obres que formen part de la iniciativa són: 'Calma!', de Guillem Albà, Marc Angelet, Andreu Martínez, Alicia Serrat i Pep Pascual; 'Mili KK' de Marc Angelet i Jumon Erra; o 'Mr. Buka presenta… Voilà!', de Sergi Buka, Pep Paré, Ramon Calduch, Xavier Mestres i Pep Pascual.

Pel que fa als espais escènics, acolliran espectacles a Barcelona l'Almeria Teatre, l'Escenari Joan Brossa, el Jove Teatre Regina, La Puntual, La Villarroel, el Teatre Goya o el del Raval. A Tarragona, la Sala Trono i a Igualada el Teatre de l'Aurora.

tracking