Diari Més

Ricomà: «L'Oriol m'ha dit que la diversitat ha de ser motor de canvi a la ciutat»

Esquerra Republicana presenta la candidatura a les municipals, amb l’objectiu de guanyar «a Ballesteros l’alcaldia de Tarragona»

Imatge de la candidatura d'ERC a Tarragona.

Ricomà presenta una candidatura representativa de la diversitat de Tarragona i amb l'objectiu d'assolir l'alcaldiaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Esquerra Republicana de Catalunya ha presentat aquest diumenge al migdia la seva candidatura a les municipals del 26 de maig, en un acte celebrat al Serrallo dirigit pel cap de llista, Pau Ricomà, sota el lema «Canviar per prosperar». Situat davant d’un mapa de la ciutat, amb carrers rebatejats com les avingudes de la Participació i de la Diversitat, Ricomà ha recordat que «la tardor de l’any passat vaig visitar a Lledoner l’Oriol Junqueras, qui coneix molt bé la nostra Tarragona, i em va dir que he de fer que la diversitat sigui el motor del canvi per tenir una ciutat unida i millor».

Davant de més d’un centenar de persones, Ricomà ha dit que «avui és un dia especial perquè presentem la candidatura que somiaven i que representa la diversitat de Tarragona». L’objectiu d’ERC és desbancar Josep Fèlix Ballesteros i el PSC del govern de la ciutat, «perquè Tarragona necessita un canvi després de molts anys de tirar cap enrere». «Esquerra té la capacitat per fer-ho», va subratllar.

En la seva intervenció, el candidat republicà ha dit que «mai hem tingut més a prop com ara aconseguir l’alcaldia i ERC serà el partit que liderarà el canvi». «En aquestes municipals hem de substituir la grisor de Ballesteros per la lluminositat que ofereix ERC», ha dit Ricomà, per afirmar que els resultats de les eleccions generals del passat 28 d’abril «no són extrapolables a unes municipals», però els va comparar amb «una carrera de fons en la qual Ballesteros ja sent el nostre alè a la seva cara».

Diversitat i cohesió

Ricomà ha definit la llista que encapçala com «una candidatura de gent diversa, honrada i compromesa amb la República Catalana, que defensa uns valors com la igualtat social i la cohesió». El dirigent d’ERC ha presentat els membres de la candidatura, començant pels reserves. El primer a intervenir-hi ha estat l’històric militant d’aquesta formació, Josep Maria Garreta, qui va ser el, precisament, primer diputat tarragoní d’ERC al Parlament. «Estic molt content de contribuir al fet que Tarragona faci el canvi que tots esperem i, guanyant, transformarem la ciutat». Altres intervinents que ocupen els espais reservats als suplents han parlat d’una «Tarragona que de capa caiguda en tots els àmbits, que necessita millorar en tots els aspectes, com l’urbanisme, la cultura, l’economia o el petit comerç».

La llista republicana la tanca Sergi de los Rios, qui va ser regidor a l’ajuntament de Tarragona i que, entre altres resultats de la seva política, va aconseguir la creació de l’Anella Verda. «Estic orgullós d’estar en una llista que representa el canvi que necessita la ciutat». De los Rios ha demanat «acabar amb el complex d’inferioritat que té la nostra ciutat, perquè el que hem de fer és creure en la potencialitat que té». L’exregidor republicà ha defensat el lideratge que ha de tenir Tarragona.

Per la seva banda, la regidora Mònica Alabart, que ocupa el lloc vint-i-sisè, ha dit que «Tarragona necessita recuperar la il·lusió i ho farem amb persones treballadores i honestes». En els primers llocs, acompanyen a Ricomà Laura Castel, Xavier Puig, Paula Adriana Varas –com a independent– i Jordi Fortuny.

tracking