Diari Més

Policial

Un jove es lliura després d'aparèixer un cotxe en aigües internes del port

El vehicle es trobava a uns vint metres de distància de les Escales Reials i ha estat reflotat al voltant de les 5 de la tarda de diumenge

Imatge del vehicle fora de l'aigua.

Treuen de l'aigua el vehicle llançat al mar per les Escales ReialsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jove de Cambrils s’hauria lliurat a primera hora de la tarda de diumenge, als Mossos d’Esquadra, com a presumpte autor del llançament a aigües del Port d’un vehicle de la marca SEAT Ibiza, de color blanc, i en aparent bon estat de conservació, després de calar-li foc. La policia catalana i la Guàrdia Civil han iniciat una investigació per determinar els fets que es van produir al voltant de les 4.30 de la matinada i què van motivar que el vehicle acabés submergit dins del mar, a uns vint-i-cinc metres de distància de les Escales Reials.

Les informacions a primera hora de la tarda eren contradictòries. Per una banda, fonts d’una de les parts que han intervingut en l’operació de recuperació del vehicle han informat a aquesta redacció que un jove cambrilenc s’hauria lliurat a la policia catalana. Per altra, la comunicació oficial dels Mossos d’Esquadra informa que cap persona ha comparegut com a presumpta autora dels fets i que s'han iniciat les gestions per localitzar el propietari del vehicle que va acabar al fons del mar.

Avançada la tarda, els Mossos han pogut interrogar el propietari del SEAT Ibiza, una persona resident als barris de Ponent de Tarragona, segons ha transcendit, per tal de conèixer la seva versió.

Des de primera hora del matí, quan s'ha conegut el succés i s'han iniciat les tasques per localitzar el cotxe i reflotar-lo, s'han viscut moments d’enorme incertesa, ja que es desconeixia si a l’interior del vehicle hi havia alguna persona sense vida. Per altra banda, després de les primeres investigacions per part dels bussejadors, i gràcies a les càmeres de seguretat de la zona, s'ha sabut que la part del darrere del vehicle estava cremada, amb la qual cosa han augmentat els interrogants en relació al que va succeir en aquest indret de l’espai portuari de Tarragona la matinada del diumenge.

En el rescat del cotxe han participat diferents cossos de seguretat, com Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, Salvament Marítim, Bombers de la Generalitat, Policia Portuària i Creu Roja. En alguns moments del matí s'han concentrar a la zona acordonada de les Escales Reials fins a una vintena de vehicles pertanyents a diferents cossos de seguretat i altres no logotipats, mentre que al mar han treballat unes llanxes, de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim.

Poc abans de les 5 de la tarda, i després de moltes hores de feina, el vehicle ha estat tret a la superfície i remuntat fins a un camió habilitat amb una grua, que ha procedit al seu trasllat.

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil han iniciat una investigació per determinar les causes del sinistre i conèixer els motius pels quals la part del darrere del SEAT Ibiza estava cremada, fet que planteja diversos interrogants. Encara es desconeix si l’autor de l’incendi va tractar, amb aquesta acció, d’esborrar alguna senyal o bé es va produir per un fet casual.

Des de primera hora del matí i fins al moment que el vehicle ha estat tret del mar, centenars de persones que aprofitant la jornada dominical s'han apropat al Serrallo i les instal·lacions portuàries han anat apropant-se fins a les Escales Reials per veure l’operatiu dels diferents cossos de seguretat que han participar en el rescat. Els comentaris eren de tota mena al voltant del succés. Els curiosos s'han acostat a la tanca de protecció que separa la zona de vianants de la marina, per veure a curta distància l’actuació dels efectius. Quan el vehicle ha estat tret del mar ha sigut quan més persones es trobaven a la zona, ja que la majoria acabaven de dinar en restaurants de la zona.

Imatge de l'equip subaquàtic del GRAE.

Busquen el vehicle llançat al mar per les Escales Reials del Moll de CostaDiari Més

Imatge dels equips d'emergència.

Busquen el vehicle llançat al mar per les Escales Reials del Moll de CostaDiari Més

tracking