Diari Més

La CUP aposta per la cohesió, la transparència, la revitalització dels barris i els drets socials

La formació va presentar el seu projecte a l’Antiga Audiència

Un instant de l'acte de la CUP, ahir, a l'Antiga Audiència.

La CUP aposta per la cohesió, la transparència, la revitalització dels barris i els drets socialsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP va presentar ahir algunes de les propostes del seu projecte per Tarragona. En un acte a l’Antiga Audiència la formació anticapitalista va compartir els cinc grans objectius estratègics que es marquen pel proper mandat: la defensa dels drets socials i les llibertats col·lectives, la participació activa de la població tarragonina, la revitalització de tots els barris que conformen la ciutat, la lluita per la transparència i contra la corrupció i la cohesió de Tarragona. En l’acte van intervenir Jordi Martí, exregidor de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel i Inés Solé, números 2 i 3 de la llista a les eleccions municipals del proper 26 de maig i Laia Estrada, actual regidora de la CUP al consistori que encapçala la llista.

Martí va iniciar l’acte defensant que «a Tarragona, urgeix posar la vida al centre», premissa de la qual parteix el projecte de la CUP. Martí va afirmar que des de la formació no entenen una ciutat «que no defensi a ultrança els drets i llibertats fonamentals», tot i recordant els tarragonins represaliats del moviment independentista, feminista o sindical. També va incidir en la defensa dels drets socials, com l’habitatge o la sanitat, eix bàsic del programa polític de la CUP, i dels drets fonamentals com en la lluita antifeixista i la feminista, també aspectes «fonamentals» del projecte cupaire.

Inés Solé va afirmar que no vol fer «les coses millor, sinó radicalment diferents». La número 3 de la llista a les municipals va destacar la importància que la CUP dona a la participació popular, un dels eixos diferencials del projecte. «Volem un teixit popular fort i participatiu perquè és l’única forma de fer realitat una esmena a la totalitat que passa per fer front a lobbies de poder», va explicar Solé.

La número 2 de la CUP Eva Miguel va centrar la seva intervenció en la revitalització de l’espai públic i en «la necessitat de revitalitzar la ciutat de Llevant a Ponent a causa de la degradació que ha causat la negligent gestió del govern de Ballesteros els darrers 12 anys».

L’últim torn d’intervencions va anar a càrrec de l’actual regidora a l’Ajuntament Laia Estrada. La portaveu va posar de manifest que «és imprescindible la transparència i la fiscalització dels recursos públics, els quals són limitats, i és per això mateix que cal vetllar perquè no se’n malbarati ni un cèntim».

tracking