Diari Més

Investigació

Identifiquen una proteïna que protegeix contra el fetge gras no alcohòlic

Un estudi de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona en col·laboració amb el grup DIAMET de l'IISPV proposa una possible diana terapèutica per tractar aquesta malaltia

Investigadors del grup DIAMET de l'IISPV.

Investigadors del grup DIAMET de l'IISPV.IISPV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona en col·laboració amb el grup DIAMET de l'Institut d' Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) ha identificat una proteïna que protegeix contra el fetge gras no alcohòlic, una malaltia cada vegada més freqüent en països desenvolupats, afectant prop del 25% de la població mundial. La proteïna Mitofusina 2 representa una possible diana terapèutica per combatre aquesta patologia, per a la qual no hi ha medicaments. El seu diagnòstic precoç és difícil i només es recomana perdre pes per combatre-la. Una de les formes més greus de fetge gras és l'esteatosi hepàtica no alcohòlica (NASH en les seves sigles en anglès). En aquest estudi, publicat a la revista Cell, s'ha observat una disminució dels nivells d'aquesta proteïna en els pacients malalts, fins i tot en etapes inicials.

Igual que en humans, la disminució dels nivells de Mitofusina 2 en ratolins porta al desenvolupament d'aquesta malaltia. Els investigadors han aconseguit una notable millora en ratolins afectats per NASH en augmentar els nivells d'aquesta proteïna utilitzant adenovirus, virus modificats per expressar proteïnes artificialment.

Ara estudien diferents vies que permetin augmentar els nivells de Mitofusina 2 però sense generar efectes secundaris.

tracking