Diari Més

Pròxima licitació de les obres de millora de l'espai dels blocs Camisas al Pilar

El projecte va ser presentat públicament el maig de l’any passat pel regidor José Luís Martín

Martín i Berrio, amb els plànols del projecte que es va presentar el maig de l'any passat.

Martín i Berrio, amb els plànols del projecte que es va presentar el maig de l'any passat.Diari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament ha fet públic l’anunci de licitació d’un projecte urbanístic que ha de transformar la plaça situada entre els blocs Camisas, al barri del Pilar. El pressupost ascendeix a 138.674 euros. El projecte va ser presentat en roda de premsa el passat 30 de maig del 2018 pel regidor d’Espais Públics, José Luís Martí, en un acte que va tenir lloc a la seu de l’associació de veïns, localitzada, precisament, en aquest espai del barri. La previsió era que les obres s’iniciessin a la tardor de l’any passat, per la qual cosa porta uns mesos de retràs, en relació a la primera intenció del govern municipal.

L’objectiu que persegueix l’execució del projecte és que millori l’aspecte visual de la zona, mitjançant la unificació de materials, a més de suavitzar els diferents desnivells que actualment hi ha en aquesta zona del barri. La intervenció tracta d’eliminar les barreres arquitectòniques existents per fer que el seu ús sigui més còmode al ciutadà, tot i que al replanteig es pot determinar un pendent inferior al contemplat a la proposta. Amb la reforma es pretén homogeneïtzar l’aspecte visual mitjançant la unificació de materials.

La realització del projecte implicarà la col·locació d’una nova pavimentació amb material asfàltic, amb diferents colors. A més, s’eliminarà la vorada, mentre que les voreres es faran amb paviment de terratzo, la qual cosa donarà continuïtat per tal d’obtenir una imatge de catifa. El paviment de terratzo es col·locarà a la zona on actualment hi ha la vorera amb la finalitat que, a sota, estiguin totes les instal·lacions que hi ha actualment, ja que en cas de reparació es notaria menys la intervenció.

En la presentació del projecte, ara fa gairebé un any, la presidenta de l’associació de veïns, Cristina Berrio, i persona que figura en la llista del PSC a les eleccions municipals del 26 d’abril, va manifestar que «és una obra molt reivindicada però que el projecte ja és una realitat». «Això demostra que també es fan inversions al barri i s’atenen les demandes de les entitats», va afegir. Per la seva banda, el regidor d’Espais Públics, José Luís Martín, va dir que, «amb la construcció d’aquesta rambla, s’aconseguirà cohesionar el barri en l’àmbit urbanístic i a dinamitzar el comerç de la zona».

El projecte d’urbanització també implicarà la substitució del mobiliari existent i la millora de les condicions d’ús d’aquesta plaça localitzada en les proximitats del carrer riu Cinca.

tracking